Drie speelsters van Quintus Handbal door naar tweede scoutingsdag

Afgelopen zaterdag was op Papendal een voor-scoutingsdag voor meisjes geboren 2004-2005. Er wordt eind van deze maand zaterdag 29 februari een selectie gescout uit deze geboortejaren voor een te vormen DU16 selectie, die deze zomer zal gaan deelnemen aan het Open EK in Zweden. Speelsters moeten een traject doorlopen via trainingen bij de Handbalschool en het RTC. Er is in de zomer van 2019 al een eerste scoutingsdag geweest, waar 7 speelsters van Quintus Handbal al een plaats in de voorlopige DU16-selectie hebben verworven. Zij zullen eind februari moeten tonen, hoe hun niveau zich verhoudt tot de nieuwe instromers.

 Afgelopen zaterdag was er de mogelijkheid voor speelsters, die het vorige zomer niet gehaald hadden (of niet afgevaardigd waren), zich als nog te plaatsen voor het scoutingsmoment eind van deze maand. Van de 39 meisjes zijn er 12 speelsters gekozen. Van Quintus Handbal waren dat Sanne van der Arend, Romee Maarschalkerweerd en Stacey Zuiderwijk. Er is positiespecifiek gescout. Caitlin Mulder en Laurie Kleiweg hebben zaterdag ook deelgenomen, maar zijn niet gekozen.

De geblesseerde Alyssa Schaap mag eind februari ook aansluiten.

Bondscoach Ricardo Clarijs maakt de geselecteerde speelsters bekend.

Inmiddels is het RTC voor jongens geboortejaren 2004-2005 gestart. Gelukkig dit seizoen weer met spelers van Quintus Handbal. Zij kunnen afgevaardigd worden naar een landelijke scoutingsdag in mei.

Het talentontwikkelingsmodel van het NHV (de weg van het NHV-talent) staat elders op deze website uitgelegd. Zie hier.

X