DREAMTEAM MEI 2024 EREDIVISIE DEN HAAG/WESTLAND

In vervolg op het Eindrapport hebben we een favoriet team samengesteld met spelers van de regioclubs uit de eredivisie. Voor elke positie kozen we in het All Star Team een speler van Quintus, Hellas of WHC/Hercules die dit seizoen indruk heeft gemaakt. Helaas viel EHC buiten de boot wat betreft de meest opvallende spelers.

Een dergelijke verkiezing is altijd een tikkeltje subjectief, omdat we geen punten kunnen geven zoals bij een jurysport. Voor sommige posities kwamen ook meerdere spelers in aanmerking, maar we hebben uiteindelijk na een zorgvuldige afweging deze keuze gemaakt. We realiseren ons dat de lezer wellicht de voorkeur geeft aan een andere speler. We hebben echter naar beste eer en geweten gehandeld.

Voor een nóg betere begripsvorming hebben we een korte motivatie gegeven per individuele speler.

RECHTEROPBOUW:  MARNIX ROOS  (QUINTUS)

Ondanks het feit, dat Roos een aantal wedstrijden heeft gemist vanwege werkzaamheden blijft hij met zijn krachtige linkerarm tóch de gevaarlijkste schutter vanaf de rechteropbouw. Hij beschikt over een geweldige instelling en gaf steeds het optimale voor zijn team. Ook zocht hij vaak de juiste afspeelmogelijkheden. In het centrale middenblok was hij met zijn kracht een ware verdedigingsspecialist.  

RECHTERHOEK:  RENÉ DE BAKKER  (QUINTUS)

Een linkshander met een beheerste afronding. Hoog, laag, stuit, lob, break-out. Ook hij mist wel eens, maar dat heeft geen invloed op zijn zelfvertrouwen. Hij blijft stabiel, ook als het wel eens even tegenzit. De linkshanders Youri Schutte en Sten Maas zijn concurrenten voor De Bakker, maar vooralsnog heeft hij zich ontpopt als de beste rechterhoekspeler.  

BESTE KEEPER:  STORM BOLMAN (HELLAS)

Bolman blijft voor ons de onbetwiste nummer 1 in deze regio. De jonge doelman pakte weer veel punten voor Hellas en werd regelmatig uitgeroepen tot de Meest Waardevolle Speler met een hoog stoppercentage. Hij is rustig, laat zich niet gek maken en kan het spel goed lezen. Met zijn speciale stijl stopt hij veel ballen. Klasse keeper!

LINKERHOEK:  TIM FRENK (WHC/HERCULES)

Technisch vaardige speler met een mooie stijl die na zijn verblijf in het buitenland weer snel een vaste plaats heeft veroverd in de hoofdmacht. Scoort met overzicht en slaagt erin goed te variëren met snoeiharde schoten in de kruising ‘hangend’ in de lucht en subtiele lobjes. Ook trefzeker vanaf de strafworpstip. Van onschatbare waarde voor het Combinatieteam.

LINKEROPBOUW:  KEVIN PRONK (HELLAS)

Een speler die wij graag in actie zien. Hij ziet er niet uit als een krachtpatser, maar is altijd gevaarlijk met zijn beheerste en zuivere schoten, waardoor hij de keeper vaak op het verkeerde been zet. Hij kan ook uitstekend uit de voeten op de midopbouw, omdat ook zijn spelinzicht van hoog niveau is. Ook prima verdediger in het middenblok. Bovendien een echte teamspeler, die ook oog heeft voor zijn ploeggenoten.

MIDOPBOUW:  KOEN HOUDIJK  (WHC/HERCULES)

Met zijn enorme drive en tomeloze inzet is hij als aanvoerder goud waard voor het Combinatieteam. Altijd op zoek naar de openingen om voor zijn eigen kans te gaan, maar vooral ook zoekend naar de afspeelmogelijkheden richting zijn teamgenoten. Zij kunnen bovendien altijd de bal bij hem kwijt, want Houdijk zorgt wel voor de oplossing. Een echte aanvoerder, die steeds voorop in de strijd gaat.

CIRKELLOPER:  JONAH BAAK (WHC/HERCULES)

Voor ons is hij dé meest aangewezen cirkelspeler. Goed bereikbaar voor zijn ploeggenoten, vangvast, trefzeker in de afronding en makkelijk draaiend. Ook in de break-out van grote waarde. Een slimme speler met veel variatie, die óók een juiste sper kan zetten voor zijn medespelers. Tevens verdedigend belangrijk voor zijn team.

BESTE VERDEDIGER:  PIM VAN DRIMMELEN (HELLAS)

Voor die positie was het moeilijk kiezen. Giezeman sprong eruit, maar ook Pim van Drimmelen van Hellas gooide hoge ogen. Hij stond steeds als een rots in de branding van de Haagse verdediging. Slaagde er vaak in om meerdere aanvallers in één actie af te stoppen. Vorig seizoen was hij al genomineerd.

Ook Giezeman is een stabiele verdediger die stuurt en blokt in de defensie. Heeft een goede timing om aanvallende acties van de tegenpartij te neutraliseren. Zijn terugkeer naar Zwitserland is een groot gemis voor WHC/Hercules.

Uiteindelijk is tóch de keuze op Van Drimmelen gevallen.

GROOTSTE TALENT:  DAAN VAN VLIET (WHC/HERCULES)

Er lopen meerdere talenten rond in de regio bij de verschillende clubs (onder anderen Sam Koppenol, Sten Maas, Nick Lichtenhahn, Luuk Barendse). Verschillende spelers op diverse posities, maar allen gezegend met techniek, sprongkracht en schotvermogen. 

Toch is de keuze gevallen op linkshander Daan van Vliet, die zich uitstekend heeft ontwikkeld in het Combinatieteam. Zijn sterke spel is beloond met een transfer naar de jeugdopleiding van het fameuze Gummersbach. Een duidelijker bewijs van zijn kwaliteiten is er niet.

Makkelijk scorend met zijn linkerarm, sterk in de verdediging als stoorspeler, altijd vol energie en gezegend met de nodige technische trucjes. Soms iets te veel branie, maar dat schrijven we toe aan zijn jeugdigheid.

BESTE TRAINER/COACH:  WESLEY HAGE  (WHC/HERCULES)

In één adem moet dan ook zijn kompaan Nick Masmeijer worden genoemd. Als je er in het tweede seizoen in slaagt jouw team naar de bronzen plek in de eredivisie te loodsen, kom je zeker in aanmerking voor het predicaat Coach van het All Star Team.  

Ze hebben gezamenlijk een doel gesteld aan het begin van de competitie en zijn daar niet van afgeweken. Vooral de tweede helft van de competitie was een succes met in de slotfase tien wedstrijden op een rij ongeslagen met een doelgerichte tactiek.

Masmeijer stopt ermee en dus zal Hage met de nieuw te benoemen co-trainer moeten proberen het vertrek van een vijftal spelers op te vangen. Nieuwe krachten van buitenaf en talenten van binnenuit moeten daartoe bijdragen.

AD SPORT/PETER LOTMAN

X