DOORZETTINGSVERMOGEN LEXIE LOUWERENS BELOOND

Doorzettingsvermogen kan Lexie Louwerens niet worden ontzegd. De razendsnelle hoekspeelster van Quintus scheurde in mei 2018 de kruisband van haar knie af. Een lang traject van revalidatie vol tegenslagen volgde. Maar sinds dit seizoen is zij weer terug. En hoe!

De net 22 jaar geworden Lexie Louwerens herinnert zich die fatale dag van de blessure nog haarscherp. “Het was een week voor de bekerfinale in mei 2018. Ik ben daarna in september geopereerd. Vanaf dat moment kon het revalideren pas echt beginnen. Een jaar later, in mei 2019, was ik eigenlijk weer fit. Toch leek het ons verstandiger om te wachten op het nieuwe seizoen. Het heeft heel lang geduurd voordat ik mijn draai weer heb kunnen vinden. Ik had er moeite mee, dat ik niet hetzelfde presteerde als vóór mijn kruisbandblessure. De druk was daardoor erg hoog. Sinds dit seizoen kan ik pas zeggen, dat ik bijna weer op mijn oude niveau ben.”

Heerlijk gevoel

Dat was de afgelopen weken al te zien met als hoogtepunt vorige week in het Europa Cupduel met het Portugese Alavarium. Louwerens schitterde weer als vanouds. Ze wervelde over de speelvloer, liep break-outs, scoorde fraai vanuit de linkerhoek. Terug van weggeweest. Dat moet een heerlijk gevoel zijn geweest?

Het kind van de club, dat al vanaf haar vierde jaar bij Quintus handbalt, over die rentree. “Het was een geweldig weekend. De sfeer in de groep was opperbest en met een volle sporthal met onze supporters is de beleving nóg mooier. Ik heb zó enorm genoten. Vooral op zaterdag hebben we als team heel goed gespeeld. Voor mij een extra mooi moment. Terug in zo’n belangrijke wedstrijd na al die tijd. Dat gaf echt een enorme kick.”

Met volle teugen

De ogenschijnlijk altijd vrolijke en dynamische hoekspeelster geniet dus met volle teugen. En dat blijft hopelijk voorlopig nog even zo de rest van de competitie. Ze realiseert zich dat het na het puntenverlies in de twee topduels nog een zware klus gaat worden.

Louwerens, die samen met haar moeder de kledingwinkel By Mas in De Lier runt, over het verdere verloop van het seizoen. “Het gaat nog heel pittig worden. Wij hebben die twee belangrijke wedstrijden verloren en dat moeten we proberen recht te trekken. We hebben een onwijs goed team op dit moment. We zijn met veel jonge meiden, dus is het logisch dat alles nog niet helemaal soepel loopt. We zijn ook bezig met een nieuw concept en dat is natuurlijk wennen voor iedereen. Op de trainingen wordt er keihard gewerkt. Als het nieuwe spel beter gaat lopen en we zitten in de goede flow, weet ik zeker dat alles nog mogelijk is dit seizoen. Ik heb er alle vertrouwen in.”

Handbalvisie

Louwerens studeert Creative Marketing &Sales en loopt doordeweeks stage bij The Social Routine in ’s-Gravenzande. Zij roemt de aanpak van de nieuwe trainer/coach bij Quintus, Fred Michielsen. “De samenwerking met Fred vind ik heel prettig. Hij heeft dezelfde handbalvisie als ik. Creatief spelen en op snelheid. Daar hou ik ook van. Ook experimenteert hij met verschillende dekkingsvormen en ook dat vind ik leuk om te doen. Ik krijg veel vertrouwen van hem en daardoor ga ik beter spelen.”

Het duel zaterdag in Kwintsheul met Kwiek uit Raalte ziet Louwerens met vertrouwen tegemoet. Toch weet ze, dat het niet eenvoudig zal worden. “Kwiek is een heel lastige ploeg. Er spelen veel fysiek sterke meiden in en daar hebben wij vaak moeite mee. Zij hebben ook maar nipt van VOC verloren. Belangrijk is, dat we meteen sterk beginnen. De wedstrijden waarin we dat niet deden, hebben we het onszelf daarna erg moeilijk gemaakt. Dus dat moeten we tegen Kwiek vanaf het eerste fluitsignaal zien te voorkomen.”

AD SPORT / Peter Lotman 

X