DE VERRASSENDE TERUGKEER VAN LISA WARMERDAM BIJ QUINTUS

‘BLESSUREVRIJ BLIJVEN, PRIJZEN PAKKEN EN EUROPEES VER KOMEN’

Vanwege een vervelende blessure stopte ze destijds tamelijk abrupt. Lisa Warmerdam vertrok vervolgens bij Quintus voor haar studie naar het buitenland. Nu is ze weer terug in Den Haag en vond op verzoek van trainer Fred Michielsen weer aansluiting bij de Heulse club. ,,Ik heb hoge verwachtingen van dit team en wil prijzen pakken.”

Lisa Warmerdam was een tijdje uit het zicht verdwenen, dus is het tijd om het geheugen even op te frissen. Met haar aanstekelijke enthousiasme vertelt zij graag waar ze de afgelopen tijd was gebleven en wat zij deed.

,,Toen ik stopte, ben ik een half jaar naar Zweden gegaan om te studeren. Ik deed Business Studies aan de Hogeschool Inholland Rotterdam. Aansluitend ben ik in Utrecht gaan wonen bij mijn vriend en heb ik mijn afstudeerstage gestart bij Rijkswaterstaat. Daarna aan het werk gegaan en vorig jaar november naar Den Haag verhuisd waar ik samenwoon met mijn vriend Marc Doornbos, volleybalscheidsrechter op eredivisieniveau. Ik ben in dienst bij het detacheringsbureau PMT-groep. Op dit moment werk ik in opdracht bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Het is een hele afstand vanuit Den Haag, maar gelukkig kan ik veel thuis werken en zelf bepalen wanneer ik naar het Stadskantoor ga. Dit maakt het ook makkelijker om mijn werk te combineren met het handbal. “

LIEVELINGSCLUB

Ondanks haar ‘omzwervingen’ bleef handbal toch altijd haar favoriete sport én Quintus haar lievelingsclub.  

De 24-jarige Warmerdam, die diverse Europa Cupwedstrijden meemaakte en de Supercup won: ,,Geweldige partijen, om nooit te vergeten. Ik heb nooit ergens anders gehandbald dan bij Quintus. Van jongs af aan heb ik daar gespeeld en het blijft dus altijd mijn club. Ik zie mezelf niet ergens anders in Nederland spelen. Afgelopen seizoen heb ik de draad weer opgepakt en heb ik, voor zover het kon, gehandbald in dames-3 van Quintus. Helaas is dit seizoen anders uitgepakt door covid-19.”  

Dat Lisa Warmerdam terugkeerde in de hoofdselectie had zij eigenlijk niet verwacht. Ze was destijds een prima cirkelloopster en vooral ook ijzersterk in de verdediging. Een gesprekje met de nieuwe oefenmeester Fred Michielsen bracht haar op andere gedachten.

,,Toen Fred mij benaderde, heb ik er lang over nagedacht of ik het nog wel wilde. Toen ik stopte, heb ik mijn handbalcarrière niet leuk afgesloten vanwege een heel seizoen blessureproblemen. Het was een blessure aan mijn voet, maar er is nooit duidelijkheid geweest wat het precies was. Ik ken Fred al een lange tijd en ik heb ook jaren tegen zijn dochter Renske gespeeld. Ik heb altijd een goede klik met hem gehad en toen hij mij benaderde heeft me dat toch aan het denken gezet.”

PRIJZEN PAKKEN

Warmerdam overwon de twijfel: ,,Na twee jaar niet meer zo veel sporten, heb ik ook met een heleboel andere leuke zaken kennisgemaakt. Maar het heeft zeker meegespeeld dat Fred mij heeft gevraagd. Ik kan me ook goed vinden in zijn visie. Bovendien woon ik nu weer dichterbij waardoor het reizen naar de club makkelijker is. Daarom heb ik uiteindelijk toch de keuze gemaakt om het te doen. Gewoon een jaar ‘proberen’ en daarna zie ik wel weer verder wat ik wil.”

Over de ambities hoeft Warmerdam niet lang na te denken. ,,Vooral blessurevrij blijven, prijzen pakken en zover mogelijk Europees komen. Die mogelijkheden voor succes zijn er ook. We hebben een sterk team met een goede combinatie van ervaren speelsters en aankomende talenten. Op alle posities zijn we goed bezet en mede door de concurrentie wordt er door iedereen hard gewerkt. We hebben een brede selectie waardoor er veel doorwisselmogelijkheden zijn. Met de nieuwe visie van Fred én onze sterke selectie heb ik hoge verwachtingen voor dit seizoen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

X