DB2 kampioen in de Topklasse!

Vandaag is de DB2 als eerste team van onze club kampioen geworden. Door een 32-16 overwinning uit bij Aalsmeer zijn ze niet meer in te halen door de andere teams in de Topklasse van de DB. Voor het derde seizoen op rij mochten we met ons tweede team een kampioenschap vieren, in een klasse met veel standaardteams.

Het spelen in een tweede team is niet altijd gemakkelijk. Sommige speelsters hadden graag in het eerste team gespeeld, maar dit is niet altijd mogelijk om door te ontwikkelen. Hiervoor is voldoende speeltijd nodig. In het tweede team stromen ook speelsters in, die de overstap naar Quintus Handbal hebben gemaakt. Dit seizoen was dat Floor Olstoorn, die overkwam van ODIS. Daarnaast speelt het tweede team een rol voor geblesseerde speelsters, die na een revalidatietraject weer mogen handballen. Sinds enkele weken mag Kim Schildmeijer na een kruisbandoperatie weer wedstrijdminuten maken. Voor haar tweelingzus Nikkie is het helaas nog niet zo ver.

De DB2 moest meestal regelmatig aangevuld worden met DC-speelsters uit de DB1 of uit een jongere leeftijdscategorie (DC1-2, Jacky, Senna, Lara, Louise, Romee, Gedy en Tara) of een lager team (DB3, Jamie en Lotte). Het is niet uitzonderlijk dat daardoor soms 16-20 speelsters bijdragen aan de prestatie van een tweede team. Belangrijk uitgangspunt is dat iedereen met iedereen moet kunnen en willen spelen. Het opleidingstraject is daar ook opgericht.

Doordat Marinka van der Ark vorig seizoen afscheid genomen had als coach bij de DB2 moesten er nieuwe coaches gevonden worden. Uiteindelijk hebben Anouk Zwinkels, Iris van Aalst, Chiara Hilde brand en Esmee Martens dat gezamenlijk opgepakt. Zij wilden het coachen/begeleiden combineren met hun eigen handbalactiviteiten. Dit was soms wel puzzelen. Anderzijds voor deze speelsters een mooie kans om ervaring op te doen met een kaderfunctie.

Iris van Aalst nam afgelopen zondag tijdens de kampioenswedstrijd de coaching op zich en deelde haar ervaringen over de spannende dag: “Om 10.45 was het zover, we vertrokken naar Aalsmeer voor de kampioenswedstrijd. Met 13 meiden, een coach en een hoop supporters op naar dé wedstrijd van het seizoen. De meiden van Aalsmeer draaien een goed seizoen en staan op de tweede plek, het zou dus een spannende wedstrijd worden. We maakten een goede start, via een 3-6 voorsprong gingen we met 9-17 de rust in. In de tweede helft scoorde Aalsmeer nog maar 7 doelpunten door goed keeperswerk van Caitlin en Senna. De snelle tegenaanvallen en break outs werden mooi afgerond en iedereen kreeg zijn kans om een doelpunt mee te pakken. Uiteindelijk wonnen we met een eindstand van 16-32. Er moeten nog drie wedstrijden gespeeld worden, maar de meiden mogen zich nu al terecht kampioen noemen met een voorsprong van 7 punten op de nummer twee.”

DB2 trainde op maandag en dinsdag samen met de DB1 en DA1-2, o.l.v. Menno de Klerk, Justin Pronk, Jeffrey Zevenbergen, Theo Haak en Jan van Kester. Op vrijdag was er dan nog een tactische training o.l.v. Justin Pronk en Jan van Kester, waarbij Paul Schoenmaker een blok atletische scholing verzorgde. Kortom ook de opleiding was echt teamwerk. Daarnaast maakten sommige speelsters extra uren bij de Handbalschool of het RTC.

Pechvogel van het seizoen was Naomi Moen, die in de wedstrijd dat ze mocht invallen op de rechterhoek bij de DB1 haar kruisband scheurde. Ze is inmiddels geopereerd en kan nu gaan trainen voor haar revalidatie.

X