Dames Youth selectie (Oranje dames onder 17)

Deze zomer worden ook de internationale kampioenschappen voor jeugdteams weer hervat. Vorig seizoen is het EK voor de leeftijdsgroep dames 2004-2005 (onder 16) niet door gegaan door corona. Dit seizoen is er wel een EK voor deze leeftijdsgroep (dames Youth, dames onder 17) in augustus in Podgorica.

Sinds een maand wordt er weer centraal getraind op woensdag op Papendal. Enkele van deze speelsters zijn al ingestroomd bij de Handbal Academie op Papendal. Van Quintus zijn dat sinds dit seizoen Bianca Schansema en Alieke van Maurik. Niet op de HA, maar wel lid van de Oranje Youth selectie zijn Judith van der Helm en Pieke van Ingen.

Als voorbereiding op het EK komende zomer speelt de selectie deze week een vierlanden toernooi in Polen, met deelname Tsjechië, Zwitserland en thuisland Polen. De selectie staat onder leiding van Ricardo Clarijs en dames 1 speelster Celine Michielsen is mee als assistent-coach. Verder is Barbara van Bergen gevraagd dit evenement als teambegeleidster op te treden. Te zien via livestream op: https://www.youtube.com/user/polishhandball/videos

Vandaag werd het toernooi geopend met een duidelijke 28-23 zege op Tsjechië. Morgen wordt om 18.00 uur tegen thuisland Polen gespeeld en zondag 10.00 uur wordt afgesloten tegen Zwitserland. Daarna wordt de busreis terug naar Nederland gemaakt.

X