Dames Quintus met overtuiging naar finale alternatieve competitie

foto – Max van Zijderveld

De vrouwen van Quintus hebben zich met overtuiging geplaatst voor de finale van de alternatieve competitie in de eredivisie. Het team van vertrekkend coach René Zwinkels klopte met 40-19 het Limburgse V&L. Bij de rust was het al 21-8 voor de Heulse ploeg die een voortreffelijke wedstrijd speelde.

Het was een wedstrijd in hoog tempo en dat kwam Quintus goed uit. De snelle tegenaanval kon herhaaldelijk worden uitgevoerd en dan is de Westlandse formatie op haar best. De 5:1 verdediging van V&L droeg bij aan het snelle spel en dat speelde Quintus in de kaart.

Zwinkels was dan ook tevreden: ,,Het was in zijn totaliteit een goede pot en de focus was zowel aanvallend als verdedigend in orde. Het was duidelijk terug te zien, dat we een prima voorbereiding hebben gehad op die 5:1 dekking. Vorige week tegen Kwiek was het collectief matig, maar nu ijzersterk.”

UITBLINKSTERS

foto – Paul Vis sr

Quintus miste cirkelloopster en centrale verdedigster Celine Michielsen, die als assistent bondscoach mee was met Ricardo Clarijs met Jong Oranje onder 17. Suzie Otten verving Michielsen prima in het middenblok.  Uitblinksters waren de zussen Lois en Jill Strik en Suzie Otten. Anouk Zwinkels was op de cirkel geposteerd en deed dat eveneens voortreffelijk.

Zwinkels: ,,Anouk was een goede stand-in aan de cirkel. Ook Amber Verbraeken toonde weer een prima vorm en Sabine Vollebregt begint haar ritme weer terug te krijgen.”

Quintus speelt nu aanstaande zaterdag 12 juni, 19:00 uur, eerst thuis tegen Handbal Venlo en een week later uit in Limburg om de titel in de alternatieve eredivisie. Net als vorige week mag er bij deze wedstrijd weer een beperkt aantal toeschouwers aanwezig zijn. Wil jij bij deze finalewedstrijd zijn? Reserveer hier een plekje in onze hal. Geen plekje kunnen bemachtigen? De wedstrijd is natuurlijk ook te zien via onze Livestream.

Doelpunten Quintus: Anouk Zwinkels (8), Jill Strik (7), Amber Verbraeken (6), Lois Strik

(4), Angelique van Duijvenbode (4), Suzie Otten (4),  Lexie Louwerens (2), Sabine Vollebregt (2), Tess van der Knaap, Jill van der Zeijden, Richelle Vijftigschild.

AD SPORT/PETER LOTMAN

X