Dames- en herenselecties teams winnen dit weekend

MANNEN QUINTUS 1

De mannen van Quintus waren in Almere tegen Havas in het openingsduel van de eredivisie met 26-32 te sterk voor de thuisclub. De start was nog wat stroef: 7-7 na een kwartier en bij de rust was het pas 14-16 voor de Westlanders. Na het wisselen ging het beter lopen en na vijftien minuten in de tweede helft was het kwaliteitsverschil duidelijk: 19-25. Via 22-30 pakte het team van trainer/coach Ruben Schelbert de verdiende 26-32 overwinning.

Cirkelloper Rick van Ravesteijn was als vanouds weer uitermate trefzeker met 11 doelpunten. De rest van de score kwam van: Jordan Beukman (8), Timo Blom (3), René de Bakker (3), Jordi van Erp (3), Max van Zijderveld (3) en Kai Overkleeft (1).

Doelman Cas van der Harst onderscheidde zich met drie gestopte strafworpen en nog een serie andere vrije schoten.

Opvallend was de geruisloze toevoeging van Bart de Koning aan de technische staf van Quintus. De voormalig trainer/coach van WHC/Hercules gaat coach Schelbert assisteren bij de hoofdmacht van de Westlanders.

VROUWEN QUINTUS 1

Foto Paul Vis Sr.

De vrouwen van Quintus wonnen uiteindelijk overtuigend met 31-21 van debutant PSV.  Ze kenden een overrompelende start, want na vijf minuten was het 6-1 voor de thuisclub, die met veel inzet speelde. De Eindhovense ploeg kwam na een kwartier knap terug en nam zelfs even een voorsprong. Quintus herstelde zich en pakte bij de rust een 17-13 marge. In het tweede bedrijf konden alle speelsters van de vernieuwde Heulse formatie worden ingezet en verschillende spelvormen worden uitgeprobeerd. De voorsprong van tien doelpunten leende zich daar goed voor.

Judith van der Helm was met negen doelpunten de uitblinkster. Jara Datthijn (4) en Jill van der Zeijden (4) waren ook goed op dreef. Keepster Dian Bruinen was in uitstekende vorm.

Tekst: Peter Lotman

DAMES 2 & HEREN 2

Dames 2 nam het afgelopen zondagmiddag in hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen op thuis op tegen Kwiek 2. De wedstrijd ging lang gelijk op. Uiteindelijk bleven de punten in Kwintsheul en werd er met 25-23 gewonnen. Een mooie start van het seizoen. Heren 2 onder leiding van Jelle Melkert speelde uit tegen Ha-STU heren 1. Deze wedstrijd werd gewonnen met 18-26. Al met een al een geslaagd weekend. Op naar volgend weekend.