Dames C ook gestart aan seizoen 20/21

De start van het seizoen 2020-2021 kan in mijn ogen niet geheel los gedacht worden van het einde van het seizoen 2019-2020. In maart werd Nederland overvallen door de uitbraak van het COVID 19 virus en werd heel de samenleving stil gelegd. Van de ene op de andere dag mochten we in maart daarom ook niet meer trainen en niet meer spelen. Erg vervelend en en een vreemde unieke ervaring. We werden allemaal ruw verstoord in ons ritme.

In de zaalcompetitie had de DC1 o.l.v. Jasmijn Mol toen goede uitzichten op het kampioenschap en ook DC2 was aan een zeer succesvolle tweede competitiehelft bezig. Traditioneel wordt het zaalseizoen voor de DC1 afgesloten met een NK zaal. Deze mooie ervaring heeft de DC1 nu moeten missen. Ook de deelname aan sterke jeugdtoernooien voor DC1 en DC2 ging niet door. Geheel in corona-stijl zijn er tijdens de trainings stop gesprekjes gevoerd met speelsters en ouders via TEAMS. Zo bleven we toch bij elkaar betrokken.

Bij de herstart van de trainingsactiviteiten in juni-juli gingen we de blik noodgedwongen direct vooruit richten op het seizoen 2020-2021. De trainingsgroepen werden in die richting aangepast: een deel van de DC-speelsters schoof door naar de DB. Vanwege de onzekere situatie rond corona zijn er toen geen externe oefenwedstrijden meer gespeeld. 

Wel is er een seizoensafsluiting georganiseerd, waarbij afscheid genomen werd van Jasmijn Mol, die besloten heeft om na vier succesvolle seizoenen bij de DC1 (2x landskampioen en eenmaal 2e van Nederland) er mee te stoppen. Ze wilde meer tijd voor haar privé  leven hebben. Gelukkig bleef Michel van Dijk wel beschikbaar als trainer en coach bij de DC. De afsluiting vond plaats op de waterski-baan de Wollebrand, waar de speelsters hun sportieve veelzijdigheid konden tonen door overeind te blijven op ski’s op het water.

In de vakantieperiode ben ik een zoektocht gestart onder gestopte ex-speelsters van de damesselectie om in te stromen als trainer-coach van de DC1. Tenslotte is de DC een mooi niveau om te starten om van daaruit eventueel te kunnen doorgroeien/ontwikkelen. Tenslotte ben ik wel op zoek naar jeugdige opvolgers, die onze jeugdafdeling willen helpen vorm blijven geven. 

We waren erg blij dat Quinty van Zundert geinteresseerd bleek om de vacature te gaan invullen. Quinty heeft vanaf de DC heel haar handbal opleiding bij Quintus doorlopen en vorig jaar haar opleiding Sport en Bewegen afgerond. Quinty komt uit een echt handbalgezin. Haar moeder Monique, gaat haar dit seizoen ondersteunen.

Een deel van de DC1-DC2 meiden is doorgestroomd naar de DB-selectie. De DC-selectie is aangevuld vanuit de DD-selectie en DC3. Daarnaast hadden zich twee ambitieuze speelsters uit de regio zich gemeld om in te stromen bij onze club. Vanaf 17 augustus is de groep weer in training, waarbij sinds deze week de groep voor het eerst weer redelijk compleet getraind kan worden.

Veel mogelijkheden voor oefenwedstrijden waren er dit seizoen weer nauwelijks omdat de vakanties in onze regio “laat” eindigen.  Omdat de DC1 in de jeugddivisie West (Noord en Zuid Holland) een “anderhalve competitie” gaat spelen in de zaal, start hun zaalcompetitie al in het weekend van 26 september. Zij spelen daardoor niet op het veld. De DC2 o.l.v. Michel van Dijk speelt wel op het veld en wel in de hoogste poule van deze regio. Zij gaan in de zaal in de Topklasse West (ook Noord en Zuid Holland) spelen.

Vanwege de corona-protocollen is de opzet van het traditionele toernooi in Raalte van Kwiek gewijzigd van een tweedaags toernooi met overnachting, in een eendaags toernooi: zaterdag voor de DB en DA en zondag voor de DC en DD. Helaas wordt het dit jaar een toernooi zonder publiek. De tribunes worden afgesloten.

Mede door het plotselinge einde van het seizoen 2019-2020 merk je dat er veel energie is bij de speelsters om weer te starten met hun favoriete sport handbal. Omdat COVID19 nog onder ons is, blijft het zaak om de regels m.b.t. hygiëne goed na te blijven leven. De regels staan elders vermeld op onze Quintus website en bij het NHV.  Tenslotte willen we niet dat  door onze speelsters andere mensen (familie- of kaderleden in de risicogroep besmet raken) en/of dat de sport hierdoor weer gestopt gaat worden.

Jan van Kester (trainer)

X