Dames A1 strijdt in de finale met SEW om Nederlands kampioenschap

De finale halen dat was het eerste doel voor Quintus DA1 dit seizoen. Dit doel hebben ze inmiddels behaald. De DA1 kan voor de tweede keer op rij kampioen van de landelijke jeugddivisie worden. Zaterdag 13 mei is de eerste van twee belangrijke wedstrijden voor Quintus. De finale bestaat namelijk uit een tweeluik. De tweede wedstrijd wordt gespeeld op 21 mei. De tegenstander voor deze wedstrijden is SEW. Om in de finale te komen, hebben de dames een prachtig seizoen neergezet: ongeslagen in de competitie en later ook ongeslagen in de kampioenspoule.

De kampioenspoule werd bereikt nadat Quintus eerste werd in de competitie met zes punten voorsprong op SEW. Met een geweldig doelgemiddelde van +131 waarbij er 435 doelpunten gemaakt werden, de meeste in de competitie. De poule bestond uit de eerste vier van de competitie: nummer één Quintus, nummer twee SEW,  nummer drie Kwiek en nummer 4 VOC.

Quintus bereikte de kampioenspoule als dé favoriet. Maar het was voor de meiden duidelijk dat ze op hun best moesten zijn, want de andere teams waren er ook op gebrand om in de finale te komen. ‘’In deze poule kan iedereen van iedereen winnen’’ was de zin die regelmatig herhaald werd om te voorkomen dat ze hun tegenstanders zouden onderschatten.

Omdat Quintus eerste geworden was in de competitie kregen zij tweemaal het thuis voordeel. Er werden geen punten meegenomen uit de competitie dus alle ploegen stonden weer op nul.

Dat het niet makkelijk zou worden werd meteen duidelijk. Thuis werd er met één doelpunt verschil gewonnen van SEW (27-26). Ook de tweede wedstrijd uit bij VOC was een moeilijke wedstrijd maar doordat ze deze wisten te winnen met 25-26 waren ze met nog één wedstrijd te spelen al geplaatst voor de finale.

Je zou kunnen denken ‘nu kunnen ze de laatste wedstrijd gebruiken om hun krachten te sparen richting de finale.’ Maar nee dit team heeft naast hun doel kampioen te worden nog een tweede doel: ongeslagen kampioen worden. En dus werd de derde wedstrijd in de poule thuis tegen Kwiek ook gewonnen (27-22). Quintus gaat niet alleen ongeslagen, maar ook nog eens met drie overwinningen richting de finale.

De finale wordt dus gespeeld tegen SEW de nummer twee uit de competitie die ook tweede werd in de kampioenspoule. In de competitie wist Quintus haar twee wedstrijden van SEW te winnen. Bij Quintus werd het 27-24 en bij SEW werd het 28-37. Toch is Quintus gewaarschuwd aangezien het in de kampioenspoule nog maar met één doelpunt verschil won.

Met de mentaliteit van de meiden zit het wel goed. Voor de wedstrijd tegen Kwiek (toen ze al geplaatst waren voor de finale) werd er al door de coach gehamerd op het niet onderschatten van de tegenstander. Dat zal nu niet anders zijn.

De eerste wedstrijd is dus aankomende zaterdag 13 mei bij SEW. Deze wedstrijd is om 20:00 uur in Wognum in West Friesland. Publiek is van harte welkom, dus kom met zijn alle naar SEW in Wognum, neem je vuvuzela mee om de meiden van A1 fanatiek aan te kunnen moedigen.

De return is bij Quintus in Kwintsheul op 21 mei om 15:15 uur. Ook hier is publiek hard nodig want dit is dé wedstrijd waar ze het Nederlands kampioenschap binnen kunnen slepen.

We hopen jullie allemaal te zien bij deze twee belangrijke wedstrijden. Tot dan!

Team: Kari van der Staak (k), Nienke Peters (k), Sophie Buijs, Tara de Raaf, Lieke van Zundert, Kim Schildmeijer, Romee van der Zeijden, Isa Kester, Anouk Grootscholten, Gedy de Raaf, Laurie Kleijweg, Joy Grootscholten, Stacey Zuijderwijk en Lois van Velzen

Sponsors: Westland Advies Groep, Kwekerij Ansu, MAN- Van Leeuwen en Fratelli Naaldwijk

X