Dames A1 Nederlands kampioen landelijke jeugddivisie

Vandaag, zondag 1 mei 2022, de dag dat de DA1 het begeerde Nederlandse Kampioenschap kan verzilveren. Na een roerige periode met de naweeën van corona zijn er nog 2 wedstrijden te gaan. Als ze beide wedstrijden winnen zijn ze ongeslagen kampioen maar bij winst vandaag is de buit al binnen. Het felbegeerde Nederlandse kampioenschap waar ze samen met de trainers en coaches zo hard voor getraind hebben. Coach Celine zei het recent nog:” Deze meiden gaan voor elkaar door het vuur.” 

Spannend dus! Ook voor de vele supporters en ouders die de afgelopen weken allemaal de spanning voelen. Ja, ook al staat de tegenstander Feyenoord erg laag in de pool, de winst is pas binnen als het laatste fluitsignaal klinkt. Met een positieve inslag zijn er echter door de ouders de afgelopen weken al voorbereidingen getroffen om het kampioenschap te gaan vieren. Schimmige app-groepjes zijn opgezet met cryptische omschrijvingen en nog vagere berichten over bestellingen en kluswerk. 

11.30 uur verzamelen op Quintus, we gaan eerder richting Rotterdam omdat de Dames 3 vandaag ook hun kampioenswedstrijd bij Feyenoord moet spelen en die gaan we natuurlijk aanmoedigen. Ze geven het goede voorbeeld en winnen, hartelijk gefeliciteerd Dames 3.

De thuiswedstrijd tegen Feyenoord DA1, de allereerste wedstrijd van de competitie werd op 3 oktober met 42-10 gewonnen. Maar nu dus de return in Rotterdam. Zij hebben niets te verliezen en Quintus “alles” anders gaat het aankomen op de allerlaatste wedstrijd, uit tegen SEW die in de pool op plaats 2 staat. 

Het is 13.35 uur de wedstrijd start met de begroeting en yel, zet hem op meiden! Het fluitsignaal klinkt de wedstrijd begint. Met de rust is de stand 4-17. Hoewel Quintus een maatje te groot is, blijft Feyenoord sportief doorspelen. In de 2e helft wordt de voorsprong vergroot en Feyenoord zet nog een tandje bij. Het eindsignaal klinkt bij 11- 33. Kampioeneeeeeeen!!

De ontlading en in de rondedans storten ze zich in elkaars armen. Na de officiële afsluiting door de scheidsrechter en aanvoerders barst het feest echt los. Van alle kanten worden ze met bloemen gefeliciteerd. De schaal en medailles worden officieel uitgereikt en de teamfoto gemaakt. Iedereen krijgt als verrassing een witte hoody met gouden opdruk. Niet nodig te vertellen wat daar op staat!

Nu snel omkleden om het feest bij Quintus voort te zetten. Onverwacht wordt er op de Bovendijk gestopt. Onder begeleiding van de kerklokken, met rookpotten, muziek en champagne worden de kampioenen op een versierde platte kar Kwintsheul binnengehaald met eindpunt Quintus. 

Na de taart heeft coach Celine het seizoen nog de revue laten passeren. Iedere speelster kreeg als dank een gelukspoppetje en een persoonlijk aanmoediging en dankwoord. De assistent coaches werden ook in het zonnetje gezet. In de van der Knaap Corner werd onder het genot van hapjes en drank het kampioensfeest uitbundig voortgezet.

Een seizoen om nooit meer te vergeten wat zonder de geweldige coach, trainers en begeleiders nooit was gelukt. En op naar SEW om ongeslagen dit seizoen af te sluiten.

Tekst: Harald Feijth / foto’s: Paul Vis sr.

X