Dames 2 wint nu wel van Kwiek Dames 2

In de eerste wedstrijd tegen de reserves van de ploeg uit Raalte was het al spannend. Kwiek 2 trok in die wedstrijd aan het lange eind door met 24-25 te winnen. Quintus 2 had dus wat goed te maken, maar wist op voorhand dat het geen makkelijke avond zou worden.

Dat is eigenlijk vanaf de eerste minuut duidelijk. De ploegen geven elkaar geen ruimte om makkelijke doelpunten te maken, en de dekkingen van beide opleidingteams staan als een huis. Toch is het Quintus dat voorzichtig een voorsprong neemt. Deze voorsprong wordt net zo makkelijk weer weggegeven, door slordig spel en slecht afronden komt Kwiek 2 op voorsprong en loopt weg met 2 doelpunten. Toch toont de ploeg uit het Westland veerkracht en langzaam maar zeker trekt het de eerste helft naar zich toe. Ruststand 15-18.

Na rust begint het nog wel goed voor Quintus 2, maar een periode van onachtzaamheid zorgt er weer voor dat Kwiek terug komt in de wedstrijd en zelfs weer op voorsprong komt. Richting het einde van de tweede helft weet Quintus 2 weer wat scoren en verdedigen is, en komt Kwiek 2 er niet meer aan te pas. Relatief makkelijk lopen de reserves van Quintus weg bij hun tegenstander en weten ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Eindstand 24-31.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We wisten op voorhand dat we aan elkaar gewaagd waren, maar dat er ook kansen lagen om Kwiek 2 pijn te doen. Gelukkig hebben we veerkracht getoond en de wedstrijd naar ons toe getrokken, zo gaan we met een goed gevoel richting VZV 2 en PSV.”

Aankomende donderdag speelt Quintus 2 een uitwedstrijd, dan staat de wedstrijd tegen VZV 2 op het programma. De wedstrijd begint om 20:00 uur in sporthal ’t Zijveld in ‘t Veld. Zondag speelt de ploeg tegen PSV, die wedstrijd begint om 13:30 in onze eigen Eekhouthal.