Dames 2 wint in Voorhout

Wedstrijden tegen Foreholte zijn altijd goed voor veel doelpunten. In de voorbereiding en in de competitie werden telkens meer dan 60 doelpunten gemaakt en waren de ploegen aan elkaar gewaagd.

Quintus 2 heeft het beteren van het spel aan het begin van de wedstrijd, hoewel beide ploegen het vizier nog niet helemaal op scherp hebben staan, loopt de ploeg uit Kwintsheul al wel een beetje weg bij de ploeg uit Voorhout. Die voorsprong wordt niet meer uit handen gegeven de eerste helft en gestaag uitgebouwd. Ruststand 10-16.

In de tweede helft zijn de ploegen meer aan elkaar gewaagd en lukt het Quintus 2 niet om verder bjij Foreholte weg te lopen. Foreholte is ook echter niet bij machte het gat te dichten, en zo loopt hetr sportieve duel langzaam naar het einde van de wedstrijd. Quintus 2 boekt een zakelijke overwinning en blijft zo in de race voor een plek bij de top 3 van de eerste divisie. Einduitslag 26-32.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Een goede overwinning op een ploeg die vaak makkelijk scoort. Nu is het zaak dit gevoel vast te houden richting de laatste wedstrijden van het seizoen.”

Zaterdag 14/5 speelt de ploeg uit Kwintsheul een thuiswedstrijd. Dit maal tegen ZAP. Deze wedstrijd begint om 20:00 in de Eekhouthal.