Dames 2 verliest wederom nipt

Wedstrijden op het scherpst van de snede, waar het erom gaat zijn het leukst om te spelen. Zo ook de wedstrijd tegen Westsite uit Amsterdam. De opdracht voor Quintus 2 was duidelijk, wilde het aansluiting houden met de top 5, dan zou er gewonnen moeten worden.

De wedstrijd begint rommelig, beide ploegen hebben moeite met scoren, maar het is Quintus 2 dat niet scherp begint aan de wedstrijd, en Westsite maakt daar handig gebruik van. De dames uit Amsterdam vinden de gaten in de dekking van de Westlandsen net iets te makkelijk, en daarom is Quintus 2 weer veroordeeld om in de achtervolging te gaan. De voorsprong van Westsite loopt niet hoger op dan 3 doelpunten, en met een grote krachtsinspanning aan het einde van de eerste helft is verschil teruggebracht naar 1 doelpunt. Ruststand 16-17.

Na rust ontvouwd zich een boeiend schouwspel, waarbij Westsite steeds aan de goede kant van de score blijft. Ook nu weer loopt het gaat op naar 3 doelpunten. Quintus 2 zet nog een keer aan en ziet de achterstand steeds verder teruglopen. Halverwege de tweede helft staat het zelfs gelijk, maar de Westlandse ploeg is niet in staat door te drukken.

De gelijke stand blijft op het scorebord tot het einde van de wedstrijd, in de laatste minuut van scoort Westsite echter de 29-30. Helaas voor Quintus 2 verdwijnt het laatste schot over het doel en is de wedstrijd gespeeld. Einduitslag 29-30.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Het is zo zonde dat we onszelf niet belonen. Op het cruciale moment zijn we niet in staat de trekker over te halen en laten we Westsite in de wedstrijd. Dit soort wedstrijden worden beslist in de details, en ook nu weer vielen de kaarten de verkeerde kant op. ”

De wedstrijd van aankomende zaterdag tegen de reserves van VOC zou om 20:40 moeten beginnen, maar de huidige maatregelen is het nog niet duidelijk of deze wedstrijd überhaupt doorgaat.