Dames 2 verliest top ranglijst uit het oog

Zaterdag stond de wedstrijd tegen PSV op het programma. De ploeg uit de lichtstad roert zich al jaren in de top van de eerste divisie en heeft de ambitie om naar de ere-divisie te promoveren. Daarvoor hebben ze de trainingsintensiteit verhoogd en dat maakt PSV tot een geduchte tegenstander.

Quintus 2 begint niet scherp aan de wedstrijd, en PSV maakt daar handig gebruik van. Daar waar de schutters van PSV makkelijk het net lijken te vinden, hebben de speelsters van de ploeg uit het Westland daar meer moeite mee. Daardoor kan PSV makkelijk weglopen en lijkt er halverwege de wedstrijd al een schier onmogelijke achterstand voor Quintus 2 op het scorebord. Ruststand 22-14.

Na rust zien we dat Quintus 2 scherper begint, langzaam begint het aan een inhaalrace, maar veel kleiner dan 7 doelpunten wordt het gat naar PSV niet. Wat de ploeg uit het Westland ook probeert, PSV lijkt altijd een antwoord te hebben. Daarmee speelt de ploeg uit de lichtstad de wedstrijd professioneel uit en houdt de 2 punten in Eindhoven. Eindstand: 43-34.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “34 doelpunten maken is oké, maar 43 doelpunten tegen krijgen is niet iets wat ik vaak heb gezien bij onze ploeg. Dit keer hebben we het duidelijk in de dekking af laten weten, toch zijn er genoeg positieve aanknopingspunten naar de volgende wedstrijd ”

Zondag 28/11 speelt de ploeg uit Kwintsheul thuis tegen Westsite in Eekhout hal, Die wedstrijd start om 14:35 uur.

X