Dames 2 start moeizaam maar wint wel

De eerste Derby van het seizoen stond afgelopen zaterdag op het programma. Tegen het nog puntloze Hercules moest de gang naar boven weer worden ingezet. De ploeg uit de Hofstad heeft te kampen met een aantal vervelende blessures, maar mag vanwege de aanwezige ervaring niet onderschat worden.

Dat bleek uit in de eerste minuten van de wedstrijd. De ploegen bleken aan elkaar gewaagd te zijn en het lukte Quintus 2 maar niet om afstand te nemen. Daar waar de ploeg uit Kwintsheul soms met 2 doelpunten voor kwam, kwam Hercules net zo hard weer terug in de wedstrijd.
Aan beide kanten werden veel kansen gemist en technische fouten gemaakt, daardoor kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang. Een time-out aan de Heulse kant bracht ook niet de ommekeer in de wedstrijd. Pas toen de dekking omgezet werd begonnen de meiden van Quintus 2 beter te spelen. Ruststand 9-11.

De tweede helft gaf een totaal ander beeld. Quintus 2 kwam als herboren uit de kleedkamer en speelde zoals het kan spelen. Alles op snelheid en beter in de afronding. Hercules had geen schijn van kans meer en werd bij vlagen overlopen.
De overwinning kwam daardoor niet meer in gevaar en de dames uit Kwintsheul konden aan het doelsaldo gaan werken. Einduitslag 20-37.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “De eerste helft waren we mat en inspiratieloos, pas na wat enkele omzettingen kwam er pit in het spel en in de ploeg, dan zie je wat we als team kunnen. Dit moeten we vasthouden richting de volgende wedstrijden.”

Zondag 17 oktober speelt de ploeg uit Kwintsheul thuis tegen de reserves van SEW, Die wedstrijd start om 12:00 uur.