Dames 2 start bekertoernooi met simpele zege

Het bekertoernooi is toch altijd iets bijzonders. Tegenstanders uit andere klassen die tot de tanden toe bewapend zijn om het grote Quintus even te vloeren. Als ploeg uit de eerste divisie doe je het dan vaak nooit goed, of de uitslag is te laag of je verliest. Toch blijft het mooi om dit soort wedstrijden te mogen spelen.

Gisteren mochten de reserves van de club uit Kwintsheul naar Breda om daar tegen United Breda aan te treden, vooraf weinig bekend van de ploeg uit Breda maar wat we hadden gezien zag er goed uit. Een ploeg die wil handballen en snel spelen.
In het begin ging het nog gelijk op en kon United Breda enigszins gelijke tred houden, maar na een paar minuten lijkt het gaatje te zijn geslagen. Quintus speelt vrijuit en benut vrijwel elke kans die het krijgt. Gaandeweg de eerste helft geeft dit zelfs ruimte om de verschillende dekkingsvormen te oefenen. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen want de ploeg uit Breda komt maar moeilijk tot scoren. Ruststand: 9-23.

De opdrachten voor de tweede helft zijn duidelijk, maar worden moeizaam uitgevoerd, de doelpuntenmachine van Quintus komt maar langzaam op gang en verdedigend laten de meiden uit Kwintsheul United Breda makkelijk scoren.
Een kleine omzetting geeft meteen het gewenste resultaat en het middelste gedeelte van de tweede helft laat zien dat het verschil echt groot is. De ploeg uit Kwintsheul loopt makkelijk verder weg en komt verder ook nooit meer in de problemen. Einduitslag: 19-39

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Het blijft de kortste route naar Europa, die zijn we in ieder geval goed begonnen. Verder een prima wedstrijd en goed voor het zelfvertrouwen. Iedereen heeft gescoord en dat laat ook meteen de kracht van de ploeg zien.”

Zaterdag 9 oktober gaat de ploeg uit Kwintsheul naar de buren van Hercules in Den Haag, Die wedstrijd start om 20:35 uur.

Ook een wedstrijdverslag aanleveren of iets anders voor de website, klik dan op deze link.