Dames 1 wint knap van VOC en behoudt koppositie

Afgelopen zondag stond al weer de 4e wedstrijd op affiche  in de alternatieve competitie van dit seizoen.

Helaas nog altijd zonder publiek waardoor je toch een bepaalde sfeer mist tijdens zo`n beladen duel.

Wat dat zijn deze wedstrijden en dat maakt het juist zo mooi om deze wedstrijden te spelen.

VOC kwamen zeer goed uit de startblokken en nam een brutale voorsprong van 0-5. Het duurde vanuit Quintus zijde 8 minuten voordat  wij het eerste doelpunt scoorde.

Na 12 minuten stond het nog 3-8 in het voordeel van VOC , maar verdedigend werd er scherper en harder verdedigd en kropen we steeds dichterbij.

Door meer afstand te nemen van de dekking, konden we aanvallend elkaar beter vinden en daarbij het hoge baltempo kwamen wij ook makkelijker  tot score.

Jill Strik pakte dit vooral goed op door de lijnen in het geheel uit te zetten. Zo konden we de rust in gaan met een kleine achterstand van 12-13.

Na alles besproken te hebben namen wij veel meer het initiatief en bogen wij  de achterstand om in een voordeel van 16-15 en 18-17.

Met  het doorwisselen en discipline in de aanval kregen we veel meer grip op de wedstrijd waardoor we verder de voorsprong uitbouwde naar   24-20 en halverwege de 2e helft stond het 27-23 in ons voordeel.

Dit mede vooral door de doelpunten en assist van Angelique die een ware plaaggeest was voor de dekking van VOC. Uiteindelijk werd het nog spannend doordat VOC met de laatste krachtinspanning langszij kwam.

Maar met een time out en een goed uitgespeelde kans werd terecht een strafworp toegekend die Anouk verzilverde.

Eind uitslag 30 – 29 in ons voordeel en met een tevreden gevoel  en een maximale score van