Dames 1 verliest van SEW

Voor de Westlandse teams in de eredivisie bij de vrouwen, Quintus en VELO, was er geen succes weggelegd. De competitie bij de mannen in de eredivisie lag dit weekend stil. 

De teleurstelling was afgelopen donderdag groot bij de speelsters en staf van Quintus na de nederlaag tegen Volendam. Het 27-26 verlies in de doordeweekse inhaalwedstrijd was een fikse tegenvaller. Zaterdag verloor het team van coach Fred Michielsen opnieuw, ditmaal van SEW met 26-29. ,,Maar ik heb na de deceptie van donderdag in elk geval een strijdlustig Quintus gezien”, oordeelde Michielsen.

De wedstrijd ging vrijwel de gehele speelduur gelijk op. Toch kwam SEW op een voorsprong van twee, drie doelpunten. De tactische ingreep van Michielsen om met zeven tegen zes te spelen, leverde rendement op. Na 16-18 bij de rust bracht de thuisclub de stand bij 23-23 weer in evenwicht. Door een fraaie treffer van Alieke van Maurik leek Quintus bij 25-24 toch nog aan de goede kant van de score te blijven.

Michielsen: ,,Door verkeerde beslissingen en onrustige afronding kwamen wij toch weer op een achterstand van drie doelpunten. We hadden wel de mogelijkheden om de aansluitingstreffer binnen te schieten, maar op de kritieke momenten misten we de killersmentaliteit. Niet zo verwonderlijk, want dat is inherent aan de jonge ploeg. Maar het blijft zonde dat we ons niet hebben kunnen belonen.”

Het nog steeds ongeslagen SEW pakte door Danique Boonkamp, Lynn van Diepen en Denise Mol in de slotfase toch nog de volle winst.

AD sport/Peter Lotman

X