Dames 1 moet op het juiste moment pieken

VROUWEN QUINTUS MOETEN OP HET JUISTE MOMENT PIEKEN

COACH MICHIELSEN EN SCHUTTER VAN MAURIK ZIEN VOLDOENDE KANSEN

De vrouwen van Quintus openen de serie in de kampioenspoule met een thuiswedstrijd zaterdag tegen Volendam. De Westlandse formatie van trainer/coach Fred Michielsen begint met twee bonuspunten achter Handbal Venlo, dat van start gaat met drie extra punten. SEW (1 punt) en Volendam (0) completeren deze groep. In de andere poule treffen VOC (3), VZV (2), Kwiek (1) en V&L (0) elkaar.

Michielsen is optimistisch over het verloop van de eerste partij tegen Volendam. ,,Gezien de resultaten in de competitie moet Volendam voor ons te doen zijn. Tegen SEW hebben we het in de uitwedstrijd lastig gehad en daar moeten we ons dus goed op voorbereiden. Venlo is duidelijk de zwaarste in de groep. Zij maken met VOC gelet op de reguliere competitie de meeste aanspraak op het spelen van de Best of Three.”

De coach in Westlandse dienst weet dat er veel verwacht wordt van zijn team nu het er op aankomt. ,,Wij zullen alle wedstrijden top moeten zijn met volledige focus op deze wedstrijden. We zullen met vertrouwen en overtuiging de partijen moeten spelen. Vooral geloven in eigen kunnen, is dan heel belangrijk. Als dat allemaal aanwezig is, zijn wij een lastig te kloppen tegenstander. Het wordt voor ons nu vooral van belang om te pieken op het juiste moment.”

ALIEKE VAN MAURIK

 Alieke van Maurik, de linkshandige topschutter van Quintus, is blij dat de wedstrijden in de kampioenspoule nu beginnen. Ze ziet zeker kansen in het eerste duel.  ,,Volendam heeft een fysiek spel, maar als wij er slim mee om weten te gaan, moeten we kunnen winnen. Ook liggen er kansen om de BOT-finale te halen. Het zal lastig worden, maar ik denk dat wij gewoon voor elke wedstrijd vol moeten gaan. Venlo is een sterke ploeg, maar ook hier liggen voor ons voldoende mogelijkheden om te winnen.”

Van Maurik maakt deel uit van Jong Oranje Onder 18 en is deelneemster aan de Handbal Academie. Er wordt hard getraind voor het WK in Georgië in augustus. Veel trainen en wedstrijden spelen dus, maar dat vindt het jeugdig talent heerlijk om te doen.

,,Ik ben nog jong en daardoor wisselvallig, maar ik krijg bij Quintus toch de laatste tijd veel speelminuten van de coach. Dat geeft me extra vertrouwen. Bovendien heb ik er veel plezier in en dat vormt ook een groot aandeel in mijn prestaties. Hopelijk kunnen we daardoor de komende weken voor goede resultaten zorgen en de finale halen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN     

Bekijk het wedstrijdschema op onze kalender

X