Dames 1 kan zich na uitschakeling in Europa richten op de competitie

Het is de vrouwen van Quintus niet gelukt de laatste zestien te bereiken van de European Cup. Het team van coach Fred Michielsen verloor beide wedstrijden in Zwitserland van LK Zug. Zaterdag werd het een 30-34 nederlaag en gisteren 22-26.

De grote vraag was vooraf vooral hoe Quintus de tik van vorige week had verwerkt. Toen verloor de Heulse formatie onverwacht kansloos van debutant VELO in de competitie. En ook hoe snel de lange busreis uit de benen kon worden gespeeld. Het antwoord luidde niet onverdeeld gunstig.

Quintus begon nog sterk aan het eerste duel en liet zien dat het goed kan handballen. ,,Maar daarna”, verzuchtte coach Michielsen, ,,kwam weer de bekende periode van zeven minuten waarin we de controle verliezen. We verzandden dan weer in statisch handbal zonder initiatief. Dat leidde tot individuele fouten en verkeerde beslissingen waaruit Zug makkelijk kon scoren vanuit de omschakeling.”

ONSZELF NIET BELOOND

Na de 17-19 ruststand herpakte Quintus zich goed in het tweede half uur en kwam geleidelijk aan beter terug in de wedstrijd. Maar ook toen kende de Heulse formatie weer de bekende dip waarin te veel geforceerd werd.

Michielsen: ,,Er werd hard gewerkt om in balbezit te komen, maar we gaven de bal net zo makkelijk terug. Daardoor maken we het onszelf te moeilijk en belonen ons niet voor het goede spel dat we regelmatig laten zien.”

In het tweede duel vrijwel hetzelfde spelbeeld. Sterke periodes van Quintus, maar ook veel onnodig balverlies. Bij de rust 11-16, een marge die niet meer kon worden overbrugd.

Phoebe Muller werd na het eerst duel uitgeroepen tot Player of the Match.

Doelpunten Quintus over beide wedstrijden: Judith van der Helm (9/4), Phoebe Muller (6/0), Lexie Louwerens (4/2), Alieke van Maurik (4/2), Lysanne Huele (2/0), Jara Datthijn (1/4), Jill van den Berg (1/0), Paulien Barendrecht (1/4), Jill van der Zeijden (1/0), Mirthe de Jong (1/3), Pieke van Ingen (0/1) en Esmee Verbeek (0/2).   

Bij LK Zug, dat vorig jaar werd uitgeschakeld door de Nederlandse landskampioen Handbal Venlo, was Celia Heinzer met totaal achttien doelpunten de meest trefzekere speelster.

AD SPORT/PETER LOTMAN

X