COACHES QUINTUS MOETEN IMPROVISEREN

Als de besmettingen niet opnieuw roet in het eten gooien, treden de mannen van Quintus zaterdag in Kwintsheul aan tegen het Belgische Sporting Pelt voor de herstart van de competitie in de BENE-League.

Voor de coaches van Quintus, Jack van Lier en Geert Hinskens, wordt het improviseren. Zij kunnen zaterdag in elk geval weer beschikken over opbouwer Marc de Vreede, die hersteld is van corona.

De Vreede legt uit: ,,Ik had vorige week na een positieve test lichte klachten. Ik moest toen toch minimaal zeven dagen binnenblijven. Nu ben ik sinds zondag weer helemaal klachtenvrij, dus dat betekent dat ik er zaterdag bij de herstart gelukkig weer bij kan zijn. Ik was wel klaar met dat binnen zitten. Trainen voor competitiewedstrijden is altijd leuker. Zaterdag weer lekker handballen, al wordt het een heel moeilijke pot.”

JORDI VAN ERP

Sinds eind vorig jaar ontbreekt ook midopbouwer Jordi van Erp in de Heulse formatie. Coach Van Lier: ,,Hij is gevallen met boarden en heeft een sleutelbeenbreuk, los van de schouder.”

En de pechvogel zelf vult aan: ,,Het is inmiddels al weer vier weken geleden en het gaat sinds dit weekend redelijk. Ik mag mijn rechterschouder en bovenarm niet bewegen. Over twee weken word ik weer geopereerd als het goed is. Het valt allemaal niet mee”, aldus Van Erp die de afgelopen maanden niet bepaald op de geluksfactor kon rekenen. De 21-jarige opbouwer, die vorig jaar overkwam van Dynamico Oss, was juist hersteld van de Ziekte van Pfeiffer.

ALEX KOOP

Al langer moet Quintus het ook doen zonder nieuwkomer Pieter van der Velden (knieproblemen) en een zware blessure van de ervaren hoekspeler Alex Koop. Twee weken voor de competitie liep de onfortuinlijke Westlander een gebroken kuitbeen op en was zijn enkel volledig uit de kom.

Koop over zijn herstel: ,,Stap voor stap, beetje voor beetje, gaat het vooruit in mijn revalidatie. Van de week heb ik nog vijf keer twee minuten gejoggt. Ik had nog wel last van stijfheid van de enkel. Dat moet langzamerhand verminderen. Ik weet nog niet wanneer ik mijn rentree kan maken. Ik kijk daar niet zo naar. Van week tot week kijk ik hoe het gaat en dan komt dat moment vanzelf wel. Rustig aan en dan zie ik wel of het weer helemaal goed komt.”

DEAN VAN HAEREN

Coach Jack van Lier: ,,En daar komt nu ook Dean van Haeren bij, die positief is getest. Het zit niet mee. We zijn in de uitwedstrijd tegen Pelt flink onderuit gegaan, dus we moeten nu proberen de schade beperkt te houden. We hebben toen de wedstrijd positief uitgespeeld, maar konden niets inbrengen. We moeten even afwachten wat deze week verder brengt. Voorkomen doe je het niet al die besmettingen. We hopen er het beste van.”

Het duel begint zaterdag in Kwintsheul om 20.45 uur. Neerpelt staat op de vierde plaats met 21 punten uit 14 wedstrijden. Quintus sluit de rij in de BENE-League met 4 punten uit 15 duels.

AD SPORT/PETER LOTMAN

X