Coach Rob Vis kan karwei van Quintus niet afmaken

Toch afscheid met trots

Hij had zich zijn afscheid heel anders voorgesteld. Graag had Rob Vis het karwei afgemaakt en Quintus naar de BENE-League geloodst. Het coronavirus zet een forse streep door zijn plannen. De helft van het technisch duo met Jack van Lier besloot al eerder om er na de play-offs een punt achter te zetten. ,,Ik wil meer tijd voor mijn privéleven.”

Vis: ,,Het had mij meer voldoening gegeven als ik de ploeg weer had teruggebracht naar de BENE-League. De eerste doelstelling, kampioen worden, hebben we gehaald. Dan wil je het ook netjes afsluiten met die promotie. Dat was ook beter geweest voor het team. Maar het is zoals het is en de gezondheid van mensen gaat uiteraard voor alles. Dan is handbal en alle sport even niet belangrijk meer.”   

Ondanks de soms wisselende resultaten kijkt Vis met een positief gevoel terug op het seizoen. ,,We hebben goede prestaties afgewisseld met resultaten waarmee we door het ijs zakten. Uiteindelijk hebben we terecht het kampioenschap in de eredivisie behaald. Dat was onze eerste doelstelling.”

Groepsgevoel

Vooral de eerste seizoenshelft moest Quintus, dat degradeerde uit de BENE-League, nog op gang komen. Vis: ,,Voor een kampioensploeg met zo veel ervaring hebben we in het begin te veel verliespartijen gehad tegen mindere tegenstanders. Het vertoonde spel was ook niet best. Dat werd na de winterstop een stuk beter. Het groepsgevoel nam toe en daardoor de sfeer in het team. Ook de ervaring ging een rol spelen, waardoor wij in beslissende fases het hoofd koel hielden. De titel behalen voor het eerst in twintig jaar vormde de fraaie beloning.”

Vis (29 jaar) nam verassend begin 2019 de technische leiding op zich en even opvallend stapt hij nu al weer op. Met een rijk verleden bij Quintus voelde hij zich destijds geroepen om het trainerschap tijdelijk op zich te nemen. ,,Dat heb ik de afgelopen tijd met veel plezier gedaan, maar het is tijd voor andere belangrijke zaken in mijn leven. Mijn vriendin Jasmijn Mol en andere hobby’s krijgen nu voorrang. De samenwerking met de spelers en de staf was super.” Lachend: ,,Er zitten een paar rotzakken tussen die gasten, maar de gezelligheid en het presteren zijn goed samengegaan. Ik ben er onwijs trots op, dat we met elkaar die prestatie hebben neergezet.”

Optimistisch

De play-offs met E&O Emmen kwamen er dus niet. Rob Vis betreurt dat. Hij was optimistisch. ,,Ik denk, dat wij een goede kans hadden. Het zou niet makkelijk zijn geworden, want E&O heeft een goede ploeg. Toch schat ik, dat gelet op het competitieverloop de verhouding 60/40 in ons voordeel was. Mijn idee was, dat wij vier van de vijf wedstrijden nodig hadden om drie keer te winnen.”

Volgens de altijd positieve Vis zou de Heulse club dan zijn teruggekeerd op het niveau waarvan vorig seizoen na veel geploeter afscheid werd genomen. ,,Als wij de promotie hadden bereikt, was de boodschap duidelijk. Keihard werken om versterkingen binnen te halen. Quintus moet als springplank fungeren voor jonge talenten. Dat was drie jaar geleden ook zo. Bij ons in de BENE-League veel leren op weg naar een volgende stap, misschien in het buitenland. Ook de samenwerking tussen de drie regioclubs moet intensief worden onderzocht. Voorlopig is dat allemaal van de baan. Al wordt er binnen de club nog wel over gesproken om toch een verzoek in te dienen om naar de BENE-League te mogen promoveren. Maar of dat haalbaar is…”

Tekst: AD Sport/Peter Lotman

X