Interessante clash in dames Champions League

Waar de jeugd en amateur competities door corona al maanden stil liggen, lopen de professionele competities in de meeste sporten door. Weliswaar gebeurt dit onder stricte coronaprotocollen en wordt er zonder publiek gespeeld. Hiermee is wel een belangrijke sfeer bepalende en inspirerende factor uit de topsport verdwenen.

Omdat veel landen vanwege corona een inreisverbod hebben, die natuurlijk ook voor sportteams geldt, worden Europese wedstrijden soms op andere locaties gespeeld of moeten wedstrijden worden uitgesteld. Dit heeft in het Europese clubhandbal tot een onregelmatig verloop van de Champions League geleid. Daarom heeft de Europese Handbal Federatie de opzet van de knock-out fase veranderd en zijn alle 16 teams uit de poulefase toegelaten tot de play-offs. 

Bij de dames wordt de eerste ronde van de knock-out fase gespeeld door middel van een uit- en thuiswedstrijd in het weekend van 6/7 en 13/14 maart. Deze eerste ronde heeft een bijzondere ontmoeting opgeleverd. Het team van Borussia 09 Dortmund (6e poule A) speelt tegen Metz Handball (2e poule B). 

Bij Dortmund spelen maar liefst 6 Nederlandse internationals, waar onder met Rinka Duindam, Kelly Dulfer en Kelly Vollebregt 3 speelsters met een Quintus verleden. Daarnaast spelen bij Dortmund de Oranje internationals Laura van der Heiden, Merel Freriks en Inger Smits. Zij zijn de trotse ongeslagen koploper van de Duitse Bundesliga.

Metz Handball wordt gecoacht door de bondscoach van Oranje Emmanuel Mayonnade. In de selectie van Metz spelen met Ailly Luciano en Yvette Broch (die daar bezig is aan een come back in het handbal) ook 2 speelsters met een Quintus verleden. Daarnaast speelt bij Metz op de rechterhoek naast Ailly ook international Debby Bont. Metz is de mede koploper in Frankrijk. Frankrijk kent een play-offs systeem om het Kampioenschap, Duitsland niet.

Op zondag 7 maart treffen de teams elkaar in Dortmund om 14.00 uur. De return is op zaterdag 13 maart om 18.00 uur in Metz. De wedstrijden zijn te volgens op de gratis livestreams van EHFTV. Na registratie en het aanmaken van een account kan er gratis ingelogd worden op de website en is er de mogelijkheid om de wedstrijden LIVE of achteraf RELIVE te kijken.

Voor de sportieve ontwikkeling van de jeugd is het niet alleen belangrijk om te trainen en te spelen, maar is het ook belangrijk om veel top handbal te kijken.  Nu er voor de jeugd nauwelijks mogelijkheden zijn om LIVE handbal te kijken biedt internet een heel mooi alternatief. Op Youtube zijn heel veel leerzame en inspirerende beelden te vinden van grote kampioenschappen.

X