CHRISTIANO OLIVACCE WELKOME VERSTERKING VOOR QUINTUS

ZAKENMAN EN HANDBALLER MAAKT OVERSTAP VAN AALSMEER

Quintus is er in geslaagd Christiano Olivacce aan te trekken van Aalsmeer. De 20-jarige opbouwspeler is een welkome versterking voor de nieuwe trainer Ruben Schelbert. De ambitieuze Rotterdammer startte een eigen bedrijf op, studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en kreeg last van kleine, vervelende blessures. ,,Dat alles bij elkaar maakte het niet langer mogelijk om op die manier bij Aalsmeer door te gaan.”

Olivacce overwoog de laatste maanden helemaal te stoppen met handballen en zich volledig te richten op zijn maatschappelijke carrière. ,,En precies in die periode kwam Quintus op de deur kloppen. Voor mijn handballoopbaan was dat op het goede moment. Het gevoel was vanaf het begin heel goed. Ik ben een gevoelsmens en een alles of niks persoon. Dus nu ik die keuze heb gemaakt om door te gaan, ga ik er vol voor”, verklaart de talentrijke handballer, die in de belangstelling stond van meerdere clubs, zijn beslissing om te kiezen voor Quintus.

Met veel plezier kijkt hij terug op zijn periode van drie jaar bij Aalsmeer. ,,Ik heb daar veel geleerd van toptrainers en het was ook geweldig om samen te trainen met grote namen uit het Nederlandse handbal. Ook de begeleiding was er top met mensen die alles regelen voor de spelers en elke dag op de club zijn”, legt Olivacce uit, die op zijn negende jaar begon bij Savosa in Barendrecht en via Snelwiek/Feyenoord/Haro en het Haagse Hellas uiteindelijk als talent door Aalsmeer werd aangetrokken.

VEEL DINGEN TEGELIJK

Zijn naam is prachtig. Olivacce komt van Sicilië, zo leren we, maar de familie uit de Caraïben. Christiano is niet van dé Christiano Ronaldo, want die was toen nog niet beroemd. Hij komt wél van een andere voetballer met de achternaam Christiano en zijn ouders vonden dat een mooie en bijzondere naam.  

Het is dus geen ‘artiestennaam’, maar feit is wel, dat Christiano Olivacce op veel terreinen een druk baasje is en dat maakte het lastig zich volledig op zijn handbalcarrière te richten. ,,Ik ben bezig met héél véél dingen tegelijk”, zegt hij lachend. ,,Ik heb sinds 2021 een bedrijf in online marketing en ben sinds een paar maanden ook mede-eigenaar van twee andere bedrijven die we aan het opstarten zijn. Afgelopen jaar was daarom heel pittig voor mij, zowel fysiek als mentaal. Ik trainde negen keer in de week en dan nog de wedstrijden. Daarbij deed ik nog de studie Bedrijfskunde in Rotterdam, waarin ook veel tijd en energie ging zitten. Ik woonde nog in Rotterdam en dat betekende elke dag anderhalf uur heen met vaak file en een uur terug.”

Hij merkte zelf én ook de mensen om hem heen, dat de combinatie van al die activiteiten niet meer te doen was. ,,Ik kreeg ook last van kleine, vervelende blessures. Mijn enkel, dan weer een vinger gekneusd, dan mijn lies verrekt. Elke keer speelde ik twee wedstrijden en dan ging het weer mis. Ook merkte ik, dat ik door gebrek aan energie niet altijd kon leveren wat noodzakelijk was. Ik stond om zes uur op en kwam om elf uur thuis. Ik deed te veel in te weinig tijd. Ik moest dus ergens minderen.”

BOUWEN EN KAMPIOEN WORDEN

Quintus bood Olivacce een duidelijk en afgewogen plan. Dat bleek haalbaar voor hem. ,,Ze willen met een nieuw, jong team bouwen en kampioen worden zodat Quintus volgend jaar weer BENE-League kan spelen. Daar sta ik helemaal achter. Ik heb de eerste drie weken in de voorbereiding meegedraaid en ik vind het een ongelofelijk leuke groep. Ik voelde me er direct thuis en kan er mezelf zijn. We hebben een team waarmee we zeker voor het kampioenschap kunnen gaan”, is de opbouwer, die bekend is om zijn snelheid, creativiteit en technische hoogstandjes, optimistisch over de kansen van de Heulse formatie.

Niels van Lier, samen met Collin de Vette technisch manager bij de mannenselectie, is bijzonder verheugd over de komst van Olivacce. ,,Hij is een beweeglijke, dynamische en doelgerichte speler die al op jonge leeftijd ervaring heeft op eredivisie niveau. Ook in de 1 tegen 1 is hij sterk. Hij heeft nog veel potentie om verder door te groeien. Hij past in onze filosofie hoe wij bij Quintus willen handballen. Het voordeel is ook, dat Christiano op verschillende posities inzetbaar is en dat maakt hem tot een veelzijdige speler die wij goed kunnen gebruiken.”  

Binnenkort worden er meer nieuwe spelers bekend gemaakt, dus houdt onze pagina’s in de gaten!

AD SPORT/PETER LOTMAN      

X