CELINE MICHIELSEN: SCORENDE ÉN STURENDE ROL BIJ QUINTUS

FINALEPLAATS LONKT VOOR VERTREKKEND COACH ZWINKELS EN ZIJN VROUWEN

De komst van Celine Michielsen naar Quintus was een transfer die in Kwintsheul met gejuich werd ontvangen. Inmiddels is gebleken, dat de waarde van de voormalig profhandbalster in Duitsland voor het team van coach René Zwinkels groot is. De ervaren cirkelloopster heeft niet alleen een scorende, maar ook een sturende rol in de Westlandse formatie.

Zaterdag ontvangt koploper Quintus in deze merkwaardige competitie het Noord-Hollandse SEW. Bij een overwinning plaatsen Zwinkels en zijn vrouwen zich voor de strijd om de titel. Het zou een fraai succes zijn voor Michielsen én voor de afscheid nemende René Zwinkels. De stemming tijdens de trainingen is dan ook opperbest in de Heulse sporthal en het optimisme over de goede afloop groot.

De 26-jarige Celine Michielsen over de kansen tegen SEW: ,,Ik denk, dat het vrijwel zeker is dat wij om plek 1 en 2 gaan spelen als we zaterdag de twee punten pakken tegen SEW. Er liggen voor ons zeker kansen. Het is wel lastig inschatten, omdat dit seizoen zo veel anders is en je de teams ook eigenlijk niet echt goed kent. Maar als we spelen zoals de afgelopen weken, maken we zeker kans om de twee punten in Kwintsheul te houden.”

RAAR SEIZOEN

Michielsen vervolgt: ,,Het blijft een ontzettend raar seizoen. Wij willen natuurlijk alle wedstrijden winnen en die motivatie blijft er ook altijd inzitten. Deze alternatieve competitie blijft gek, omdat je maar tegen zes teams speelt en je maar één keer tegen elke tegenstander uitkomt. Het is wél zo, dat we gewoon erg blij mogen zijn dat wij überhaupt mogen spelen en trainen. De plaatsingswedstrijden zullen spannende duels worden en dat is altijd leuk.”

Dat Quintus blij is met de aanwezigheid van Michielsen moge duidelijk zijn. Op haar beurt is de Brabantse ook in haar element bij de Heulse club.

,,Het bevalt me heel goed bij Quintus. Ik heb het naar mijn zin en het is een erg leuk team. De rol die ik heb in de ploeg bevalt mij goed. Ik probeer zo veel mogelijk tips en ideeën mee te geven aan mijn teamgenoten. Daarnaast probeer ik mijn eigen taken uit te voeren en van meerwaarde te zijn.”

TRAINING A-JEUGD

Naast haar eigen trainingen en wedstrijden traint Celine Michielsen ook elke vrijdag de A-jeugd bij Quintus. ,,Dat is heel leuk om te doen. Overdag geef ik les aan groep 1 en 2 op basisschool De Buutplaats. Daar werk ik op het moment fulltime en ook daar heb ik het ontzettend naar mijn zin”, aldus de ervaren handbalster die op haar derde jaar bij United Breda begon en via Internos, Nieuwegein en Hellas haar loopbaan vervolgde in Duitsland bij Trier, Metzingen en Blomberg-Lippe.

Het zijn voor Celine Michielsen de laatste wedstrijden met trainer/coach René Zwinkels. Het volgende seizoen neemt pa Fred Michielsen de technische leiding over bij de vrouwen van Quintus.

 ,,De samenwerking met René is altijd prima geweest. We communiceren vaak over allerlei zaken die gebeuren tijdens het handballen. Speciale aandachtspunten behandelen we dan samen. Het lijkt me ook wel weer leuk om onder mijn vader te trainen en te spelen. Ik ben benieuwd hoe dit nu gaat, dus ik kijk er wel naar uit.”

FINALEPLAATS

Maar eerst dus zaterdag de confrontatie met SEW om te proberen die finaleplaats veilig te stellen. Als het aan de onverschrokken cirkelloopster ligt, gaat dat zeker lukken.

,,Het mag nu niet meer misgaan. De motivatie is optimaal en al is er geen publiek bij, het thuisvoordeel geeft toch voor ons de doorslag.”

AD SPORT/PETER LOTMAN 

X