BROEDERSTRIJD POOT VERSUS POOT BIJ QUINTUS TEGEN BEVO

KARIM TAMIM WEER TERUG NA ZIJN PINKBLESSURE BIJ HEULSE PLOEG

Er zijn wedstrijden waarnaar je met plezier uitkijkt. Het duel tussen de mannen van Quintus en Bevo is zaterdag zo’n partij. En dan maakt het niets uit of het de twee laatste ploegen van de BENE-League zijn. Het kan om meerdere redenen tóch een boeiende pot worden.

Allereerst vanwege de broederstrijd tussen Niels Poot (Bevo) en Martijn Poot (nu Quintus, voorheen Bevo). Beide spelers kennen we hier in de Haagse regio goed. Daarom is het extra leuk om ze tegen elkaar aan het werk te zien. 

Maar om nóg een reden is de partij aantrekkelijk om naar te kijken. Bevo mag dan wel laatste staan, maar het is een ploeg die we altijd graag in actie zien. Prima spelers, technisch verzorgd handbal, ervaren coach. Het kan niet zo zijn, dat de Noord-Limburgers op die beroerde plek blijven staan met dit materiaal. Al dragen we uiteraard onze regio-trots Quintus ook een zeer warm hart toe. Daarom wordt het zaterdag op voorhand al een mooie avond.

CONFRONTATIE

Ook Martijn Poot verheugt zich op de confrontatie met zijn broer. ,,Altijd extra leuk om tegen hem te spelen. Ook tegen die andere gasten van Bevo, die ik nog ken uit de tijd dat ik er zelf speelde. Met veel van die jongens heb ik buiten het handbal ook nog steeds contact. Kijk, normaal gesproken, moet Bevo deze wedstrijd kunnen winnen. Ik heb Bevo afgelopen weekend gezien voor de Europa Cup en toen waren ze toch een stuk beter dan in de BENE-League. Maar als wij bij kunnen blijven, zijn er wel degelijk ook kansen voor ons. Wij hebben al eerder laten zien dat we periodes heel goed kunnen handballen.”

De 21-jarige Poot, die ooit bij HV Unitas’63 in Maassluis begon en van zijn twaalfde tot zijn zeventiende voor het Haagse Hellas uitkwam, heeft het naar zijn zin bij Quintus. Dát is al heel belangrijk. Het spel van zijn team mag dan wisselvallig zijn, maar de stemming blijft in het algemeen opperbest. 

ZOEKENDE

Coach Jack van Lier: ,,Het is fijn om Martijn erbij te hebben. We zijn soms nog wat zoekende met hem wat het beste is. Hij werkt keihard in de dekking en aanvallend is het nog zoeken naar de juiste balans. Maar dat komt allemaal wel.”

Poot, die overdag een opleiding Logistiek volgt, werkt op de Royal Flora Bosland. ,,En dat was in het begin zwaar in combinatie met de trainingen, maar ik begin eraan te wennen. Wij hebben het niet makkelijk in de BL, maar dat wisten we van tevoren. Het zijn allemaal topploegen in de BENE-League. Ook zaterdag zullen we het weer heel zwaar krijgen, maar toch zie ik wel mogelijkheden. Voor ons is het vooral zaak om geconcentreerd te blijven handballen.”

KARIM TAMIM

Quintus kan zaterdag ook weer beschikken over centrumverdediger en cirkelloper Karim Tamim. De 29-jarige krachtpatser liep een ernstige pinkblessure op waardoor hij een paar wedstrijden aan de kant moest blijven. 

,,Maar ik mag nu weer”, jubelt Tamim opgetogen. ,,Met een spalkje, dat wel. Nog minimaal vier weken en dan moet ik zelf kijken wat er lukt. De zwelling in de vinger kan nog wel een jaar duren. Af en toe pijnlijk, maar het komt goed. En zaterdag de winst pakken…”, besluit de populaire troetelbeer strijdlustig.

AFSCHEID

Na de wedstrijd Quintus tegen Bevo, die om 20.45 uur begint, neemt de club afscheid van zes spelers die na het behalen van de titel in de eredivisie hun handballoopbaan beëindigden. Vanwege de Corona-stop was het daar nog niet van gekomen. Het gaat om: Niels van Lier, Chris de Bakker, Lex Dofferhoff, Collin de Vette, Thijs van den Driest en Mitchell Verbraeken. 

AD SPORT/PETER LOTMAN  

X