Bescheiden afsluiting Quintus 

Zonder dat er nog veel op het spel stond, speelden Quintus en VOC een vlotte partij. Via de 12-17 ruststand werd het uiteindelijk 29-34. De Amsterdamse formatie kan zich gaan opmaken voor de cruciale duels met Handbal Venlo in de bekerfinale donderdag en in de strijd om de landstitel. Voor de Westlandse club rest nog slechts een bescheiden plaats in de eindrangschikking. De laatste jaren was Quintus altijd present als het ging om het verdelen van de Europa Cup plaatsen, maar deze jaargang is het door allerlei perikelen een tikkeltje weggezakt.

Interimcoach Ruud van den Broeck nam afscheid. Een emotioneel moment voor de voormalige topkeeper, die naar beste kunnen de technische leiding overnam na het vertrek van hoofdtrainer Fred Michielsen. De laatste wedstrijden moet Quintus nog even op zoek naar een tijdelijke coach, voordat Rolf Schulte volgend seizoen de leiding in handen neemt.

Meest opzienbarende moment in het treffen tussen Quintus en VOC was de harde smak op haar hoofd van Pieke van Ingen, die even roerloos bleef liggen. Altijd nare beelden, maar gelukkig kon zij daarna weer naar de kant strompelen. Daphne Luchies, die de gevaarlijke duw overtreding maakte, kreeg zonder aarzelen de rode kaart van de prima leidende arbiters Laurens van Kessel en André Hommen. 

Pieke van Ingen vertrekt overigens bij Quintus en sluit zich komend seizoen aan bij VELO,  de succesformatie van trainer/coach Nico Stet in Wateringen.

Bij Quintus was Alieke van Maurik met acht doelpunten goed op schot. Jara Datthijn  en Mirthe de Jong met ieder vijf treffers waren ook op dreef. Lysanne Huele, die terugkeert naar SEW, was goed voor drie doelpunten. Ook Esmee Verbeek (viermaal raak) speelde een prima partij. Bij VOC maakten Isa Ternede (zes doelpunten), Jill Kooij (vijf) en Zola Amsen (vijf) de meeste indruk.  

AD Sport / Peter Lotman

X