AFSCHEID VAN DE HEULSE PUNTENPAKKER PAUL VIS BIJ QUINTUS

Paul Vis is een keeper met veel passie. Elke gestopte bal viert hij als een overwinning. Die beleving is mooi om te zien. Zijn trouwe fans zullen dat volgend seizoen moeten missen. De Heulse Puntenpakker (32) stopt ermee. Zaterdag in het spektakelstuk tegen Hurry-Up voor behoud van de BENE-League staat hij voor de laatste keer tussen de palen. Een terugblik met gevoel voor realiteit.

Vis is geen opschepper en hij slaat zichzelf niet graag op de borst. Dat blijkt al direct in het begin van het gesprek. ,,Ik ben trots op wat ik in mijn loopbaan als keeper heb bereikt. Gelet op mijn beperkte handbalkwaliteiten, zeg ik altijd zelf, heb ik er toch alles uitgehaald wat er voor mij in zat. Met hard werken en een mentaliteit van nooit opgeven ben ik ver gekomen. Met de mooiste club van het land heb ik eredivisie en BENE-League mogen spelen. Daar kijk ik met heel veel plezier op terug.”

Hoogtepunten van uiteenlopende aard waren er volop. Vis somt ze moeiteloos op: ,,Mijn debuut onder René Romeijn in de eredivisie tegen Hellas. Het kampioenschap met Quintus. Het trainingskamp met Hellas in Porto. De wedstrijd met Hellas tegen Hurry-Up voor promotie naar de BENE-League die wij thuis wonnen. Veel mooie momenten die ik niet snel zal vergeten.”

NADER UITLEG

Die wedstrijd met Hellas verdient nader uitleg. Want Vis is wél een echte Westlander en hij heeft een groen/wit hart, maar hij maakte wel degelijk een uitstapje naar het Haagse Hellas. En dat gebeurde niet zo vaak de afgelopen jaren.

Vis daarover: ,,Mijn overstap naar Hellas was de beste keuze die ik op dat moment kon maken. Ik heb daar extreem veel geleerd van de keeperstrainers Bart Uijtdebroek en Arold Holman. Het trainen onder deze twee toppers heeft mij anders doen kijken naar het keepen en heeft mij verder ontwikkeld tot een completere doelman. Ik heb bij Hellas veel nieuwe mensen leren kennen en twee fantastische jaren gehad. Onder leiding van Hans van Dijk hebben we het handballen gecombineerd met veel plezier maken en een goede teamspirit.  Mede daarom draaiden we bovenin mee in de eredivisie en hebben we zelfs gestreden om promotie naar de BENE-League.”

DOORGROEIEN

De indruk bestond vaak, dat Paul Vis wellicht verder had kunnen doorgroeien naar een topclub elders. ,,Ja, ik had om mij verder te ontwikkelen eerder een overstap moeten maken. Als ik meer had willen bereiken, was dat nodig geweest. Ik had graag nog eens een niveautje hoger willen keepen. Gewoon om te kijken hoe het is om voor de prijzen te spelen en te kunnen zien welke groei ik had kunnen doormaken.”, aldus de Financial Controller bij de Brassica Groep in Dikshorn.

We kunnen het ons bijna niet voorstellen van de handbalfanaat, maar hij zegt het toch echt: ,,Ik neem nu wat afstand van het handbal en ga me meer focussen op de andere zaken in het leven. Ik wil nieuwe sporten uitproberen, zoals padel, en ga lekker voetballen met mijn vrienden en oude teamgenoten in het zesde van Quintus, fitnessen en hardlopen. Maar mocht de club in nood zitten wat keepers betreft, dan ben ik altijd beschikbaar om ze uit de brand te helpen.”

NOG ÉÉN KEER VLAMMEN

Maar eerst dus nog zaterdag de Big Match tegen Hurry-Up. Vis heeft er alle vertrouwen in: ,,De kansen zijn redelijk gelijk. Dat zou je misschien niet zeggen, gelet op de recente uitslagen, maar wij hebben een paar voordelen. We spelen thuis en ik verwacht dat de hal vol zit, vooral ook omdat een aantal spelers afscheid neemt en er veel op het spel staat. Bovendien ligt de druk volledig bij Hurry-Up, omdat zij een aantal transfers al hebben gemeld. Zij móéten wel in de BENE-League blijven. Wij willen ons óók handhaven, maar moeten in tegenstelling tot Hurry-Up helemaal niets. Wij gaan nog één keer vlammen. Door die nieuwe kans op handhaving is de focus volledig op die laatste wedstrijd komen te liggen. Wij willen hoe dan ook op een positieve manier het seizoen beëindigen en proberen Hurry-Up dat laatste zetje naar de eredivisie te geven.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

X