Afscheid gestopte spelers en speelsters senioren selecties

Door de corona regels waren er zowel in het seizoen 2019-2020 als 2020-2021 nauwelijks mogelijkheden geweest voor STQ om aandacht te besteden aan het afscheid van spelers en speelsters van de seniorenselecties. Omdat STQ vond dat de gestopte spelers en speelsters toch wel aandacht verdienden is dit de afgelopen weken ingehaald.

Damesselectie

Zaterdag 16 oktober na de wedstrijd tussen dames 1 en BFC is in de Van der Knaap corner afscheid genomen van een achtal  ex-speelsters van de damesselectie.

Foto: vertrekkende speelsters luisteren naar de woorden van Yvonne Olierhoek

Yvonne Olierhoek had namens het CT dames voor alle speelsters een persoonlijk woordje over hun doorgroei vanuit de jeugd naar de senioren selectie. Iedere speelster had tenslotte haar eigen pad doorlopen in onze club. Sommige speelsters hadden ook al successen gevierd met onze club in hun jeugd. Ze hadden teammaatjes uit die tijd al eerder afzien haken.

Het afscheid betrof de speelsters Tara Engelvaart, Nicole van Hagen-Van Meteren, Sabine Hersbach, Dorien van Wissen, Esmee Martens, Chiara Hildebrand en Chelsea Kunath. Kim Hersbach, Ivy van Marrewijk en Elize Zwinkels waren helaas verhinderd.

Esmee, Nicole, Chiara Kim en Sabine zijn dit seizoen ingestroomd in dames 3, Dorien van Wissen is vorige zomer overgestapt naar dames 3 van buurclub Westlandia. Gelukkig zijn de meeste speelsters dus nog betrokken gebleven bij handbal. Esmee is inmiddels betrokken bij het trainen en coachen van onze DA-selectie en bij de regionale Handbalschool.

Herenselectie

Ook bij de heren zijn er spelers uitgezwaaid, die de afgelopen 2 seizoenen gestopt waren met tophandbalHet afscheid van de spelers gebeurde op zaterdag 30 oktober in de hal na de wedstrijd tegen BEVO. Daarna volgde een gezellig moment met familie en bekenden in de Van der Knaap corner. Deze spelers hebben sinds vorig seizoen een vriendenteam gevormd bij onze zustervereniging de Quintus voetbal.

Marcel de Bakker sprak de heren toe namens het CT heren. Het betrof de spelers Mitchel Verbraeken, Colin de Vette, Chris de Bakker, Niels van Lier, Lex Dofferhoff, Thijs van den Driest en trainer Rob de Vis.

Foto Paul Vis sr: vertrekkende spelers met hun geschenk

Overdracht kennis en ervaring.

We hopen dat deze spelers en speelsters in de toekomst onze club nog gaan helpen door hun ervaring en kennis van handbal en Quintus over te dragen op een volgende generatie talentvolle spelers en speelsters. Alleen dan kunnen we als club onze handbal cultuur en hoge sportieve niveau vasthouden.

Jan van Kester

X