Wedstrijdverslagen 30 oktober

QUINTUS EN BEVO ZORGEN VOOR VERMAKELIJK KIJKSPEL

HEULSE PLOEG GEEFT GUNSTIG RESULTAAT ONNODIG WEG DOOR TIJDSTRAFFEN

We hadden ons verheugd op het duel tussen Quintus en Herpertz/Bevo en het wérd ook een aantrekkelijk kijkspel. Geen confrontatie die de indruk wekte, dat er twee teams uit de onderste regionen aan het werk waren. De Limburgers, met topschutter Dario Polman als uitblinker, wonnen uiteindelijk met 30-37. Bij Quintus was de jeugdige doelman Evan de Lange de opvallende man.

Op voorhand leek Bevo de meeste aanspraak te mogen maken op de overwinning. Zó veel gerenommeerde spelers in de ploeg met allemaal een flinke dosis BENE-League ervaring. Toch gaven de meest fervente Westlandse supporters Quintus een goede kans om de volle winst te grijpen. Dat lukte niet, maar de thuisclub speelde wél een prima partij handbal en kwam heel dichtbij.

Vooral de eerste helft was het genieten, omdat beide ploegen aanvallend het vizier bijzonder scherp hadden staan. Verdedigend klopte het niet altijd aan beide kanten en ook de keepers bij beide ploegen hadden niet hun sterkste avond. Maar de aanvallende acties waren vaak van grote klasse, waarbij de trefzekerheid van Dario Polman (totaal 10x raak) de doorslag gaf.

Maar ook Quintus liet zich gelden met sterke acties van Yannick Boers, die een voortreffelijke wedstrijd speelde. Hij scoorde makkelijk, gaf slimme passjes en zorgde voor veel dreiging op de vijandelijke dekking. Hij kreeg assistentie van Marc de Vreede, Rick van Ravesteijn en Dean van Haeren, die er met elkaar voor zorgden dat de Westlanders lang in het spoor konden blijven. De 20-20 ruststand was een perfecte afspiegeling van het wedstrijdbeeld in die eerste helft.

HOOFDROL DE LANGE

Na het wisselen durfde coach Geert Hinskens het aan om het jonge talent Evan de Lange tussen de palen te laten debuteren. De net 17 jaar geworden deelnemer aan de Handbal Academie eiste direct een hoofdrol voor zich op. Hij stopte binnen één minuut knap twee schoten en liet ook in het verdere verloop van het tweede half uur zien dat hij over veel kwaliteiten beschikt. En óók over de juiste mentaliteit. Hij kreeg een bal op zijn gezicht, maar liet zich niet uit het veld slaan. Schudde met zijn hoofd en was vervolgens weer even scherp als daarvoor.

Intussen lukte het Bevo toch via de niet af te stoppen Dario Polman, Nick de Kuyper en Kobe Serras een voorsprong te nemen. Maar Yannick Boers, Marc de Vreede, Ard Vollebregt en Dean van Haeren vonden steeds de aansluitingstreffer én de gelijkmaker tot aan 23-23, 24-25 en 25-26. Juist op het moment dat het leek alsof Quintus de race tot het einde zou volhouden, sloeg de Limburgse opponent genadeloos toe.

TIJDSTRAFFEN FUNEST

Niels Poot scoorde fraai twee keer uit de rechterhoek voor Bevo en Rick van Ravesteijn was tweemaal succesvol vanaf de cirkel en de break voor de thuisploeg. En toen ging het met nog acht minuten op de klok gruwelijk mis. Dean van Haeren kreeg tweeminuten voor een overtreding op het gezicht van Polman. Coach Hinskens vond dat theater en liet dat in woord en gebaar duidelijk merken. Ook hij een tijdstraf en dus nog een speler eraf. En vervolgens torpedeerde Ard Vollebregt in de hoek Niels Poot. Ook hij twee minuten naar de strafbank en daarover mocht hij niet klagen, want hij kwam goed weg zonder rode kaart.

Plotseling stond Quintus met drie man en dat was tegen het ervaren Bevo te veel van het goede. Dario Polman, Niek Jordens en Jeroen van den Beucken hadden in die fase geen moeite de score op te voeren naar de toch nog ruime 30-37 eindstand. Bevo blij en tevreden om van die laatste plaats af te zijn. Quintus teleurgesteld, maar gelijktijdig ook wel trots dat het een prima partij had laten zien. Op die ellendige laatste tien minuten na die de ploeg al vaker de das om deed.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (****) : Door het snelle spel en de mooie aanvallende acties aan beide kanten was het een partij handbal om met plezier naar te kijken. Verdedigend haperde er over en weer nogal eens wat, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de doelpunten.

Doelpunten Quintus: Yannick Boers (6), Marc de Vreede (5), Dean van Haeren (4), Rick van Ravesteijn (4), Ard Vollebregt (3), René de Bakker (3), Jordan Beukman (2), Troy Oranje, Karim Tamim en Max van Zijderveld.

AD SPORT/PETER LOTMAN

FEM BOETERS ZESTIEN KEER RAAK VOOR GEDREVEN QUINTUS

Het was even afwachten hoe de vrouwen van Quintus het succesvolle Europa Cup weekend hadden overleefd. Na zo’n indrukwekkende gebeurtenis is het soms lastig voor een coach om zijn discipelen weer optimaal op te laden voor een competitiewedstrijd. Fred Michielsen slaagde daar prima in, want zijn formatie won in Deurningen overtuigend met 27-38 van DSVD. Fem Boeters scoorde maar liefst 16 keer.

Een ideaal vervolg derhalve voor Michielsen en zijn dames, die nu al weer vooruit kijken naar het lastige duel met Kwiek Raalte komende zaterdag in Kwintsheul.

Michielsen: ,,De doelstelling tegen DSVD was winnen, snelle omschakeling spelen en zodra het kon de speelsters die de afgelopen weken weinig hebben gespeeld, speelminuten te geven. Dat is allemaal prima gelukt. De enige kanttekening is, dat we toch nog te veel opgelegde kansen hebben gemist door verminderde focus. Dat resulteerde nogal eens in onnodige tegendoelpunten.”

ILLUSTRATIEF

,,Vanaf minuut één wisten we dat we geen problemen zouden hebben met de winst tegen deze jeugdige ploeg. Illustratief voor deze wedstrijd was, dat de beide teams problemen hadden met de cirkelspeelsters. Die van DSVD kon te veel aanleggen vanaf de zes meter. Maar ook DSVD bleef 5:1 dekken, waardoor bij ons Fem Boeters vanaf de cirkel 19 keer kon schieten en 16 keer (!) kon scoren. Ik had Celine Michielsen rust gegeven.”

Er viel dus niets af te dingen op de overwinning van de Heulse vrouwen. Zaterdag dus Kwiek thuis en in het weekend daarop naar Malaga voor de dubbele confrontatie met de Spaanse topploeg in het kader van de derde ronde Europa Cup.

Doelpunten Quintus: Fem Boeters (16), Anouk Zwinkels (6), Jill Strik (5), Judith van der Helm (4), Iris van Aalst (2), Jill van der Zeijden, Lexie Louwerens, Alieke van Maurik, Lois Strik en Mirthe de Jong.

QUINTUS 2 WINT VAN DE TUKKERS

Samen met het eerste Team van Quintus vertrokken de reserves van de ploeg uit Kwintsheul vroeg in de middag richting Twente. Na een lange rit kwam de ploeg aan in Albergen waar al vroeg het Carnaval werd gevierd, dat zorgde voor enige hilariteit, maar uiteindelijk werd de sporthal op tijd bereikt.

Beide ploegen lieten zien vol voor de winst te gaan. Dat betekende een boeiend schouwspel waarbij beide ploegen elkaar weinig toegaven. Doelpunten vielen om en om en geen van beide ploegen kon echt afstand nemen.
Richting het einde van de wedstrijd wist Quintus 2 toch een klein gaatje te slaan, maar het was ook wel duidelijk dat De Tukkers zich niet zo maar gewonnen zouden geven. Ruststand 14-15.

Na rust ziet het publiek een ontketend Quintus 2, alles lukt en binnen een paar minuten is het gaatje geslagen. De thuisploeg heeft moeite met de dekking van de Westlandse ploeg en komt maar moeilijk tot scoren.
De voorsprong van Quintus 2 loopt gestaag op en aan het einde van de wedstrijd staat er een stand van 24-36 op het scorebord. Een mooie overwinning voor de ploeg uit Kwintsheul.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Het is duidelijk dat we een complete ploeg hebben, dat maakt het makkelijk om de hele wedstrijd een hoog tempo aan te houden. Een kleine aanpassing in de dekking zorgde ervoor dat we de tweede helft het gaatje konden maken. Een goede overwinning met perspectief voor de toekomst.”

Komende donderdag staat eerst de bekerwedstrijd tegen onze buren van Verburch op het programma, die wedstrijd begint om 19:30 in de J. vd Valkhal in Poeldijk. Zaterdag 06/11 speelt de ploeg uit Kwintsheul uit tegen DSS in Heemskerk, Die wedstrijd start om 19:30 uur in sporthal de Waterakkers.