AD wedstrijdoverzicht – 9 september

Quintus mannen boekten een ruime 17-28 overwinning bij Feyenoord. Over de eerste helft (ruststand slechts 9-13) was coach Neso Saponjic niet tevreden. ,,Slordige verdediging en aanvallend bij vlagen goed, maar weinig organisatie en speldiscipline dit keer. Vooral onze tweede lijn haalde geen voldoende. Als team hebben we uiteindelijk toch nog de wedstrijd naar ons toegetrokken. Genoeg werk dus nog aan de winkel”, aldus de kritische oefenmeester. Quintus had in keeper Cas van der Harst The Man of the Match. Hij had een stoppercentage van meer dan 50%.
Doelpunten: Troy Oranje (5), Timo Blom (4), Youri Schutte (4), Jordan Beukman (3), MarnixRoos (3), Nick Schot (3), Vince Zwirs (2), Jorian Baauw (1), Ques Canninga (1), René deBakker (1) en Ali Ahmedou (1).

De vrouwen van Quintus wonnen in een vlotte wedstrijd afgetekend met 31-21 van DSVD na een magere 13-12 ruststand. In de tweede helft had de verdediging van de Heulse ploeg de cirkelspeelster van DSVD beter in bedwang. Via 18-16 na veertig minuten spelen, kon Quintus in een hoog tempo en met veel inzet de score opvoeren naar 31-21.
Doelpunten: Jara Datthijn schoot 7x raak en werd uitgeroepen tot MVP. De overige treffers kwamen van Judith van der Helm (4), Mirthe de Jong (4), Esmee Verbeek (3), Phoebe Muller (3), Tess van der Knaap (3), Stacey Zuiderwijk (2), Alyssa Schaap (2), Lynn Zwinkels (1) en Nina Koers (1).

AD SPORT/PETER LOTMAN

Dames 2 / Uni-Verde HS1 (Heren 2)

Dit weekend speelde Dames 2 uit bij Westsite. Onze dames waren te sterk voor het team uit Amsterdam. Er werd met 13-30 gewonnen.

Zondagmiddag speelde Uni-Verde HS1 een thuiswedstrijd tegen DWS Heren 1. Helaas werd deze wedstrijd met 20-31 verloren.

Speelsters van de week

Zaterdagavond tijdens de dameswedstrijd waren er naast oplopers uit onze jeugdteams ook 2 meisjes die speelster van de week waren. Joanne Jansen en Luna van der Knijff mochten mee de kleedkamer in voor de wedstrijdvoorbereiding, mee warmlopen, eerst bal op het doel gooien en daarna de hele wedstrijd op de bank erbij zitten. Leuk dat jullie er waren Joanne en Luna!