AD sport – weekendverslag Heren 1 en Dames 1

GEEN SPRAKE VAN DERBYSFEER EHC-QUINTUS
De 14-37 overwinning van coach Neso Saponjic en zijn adepten is indrukwekkend, maar veel
waarde wil men er in Kwintsheul ook niet aan hechten. EHC, met nul punten onderaan, zit in
de hoek waar de klappen vallen en kon op geen enkele manier tegenstand bieden. Via 2-7 en
4-13 was het bij de rust al 7-19. Een voorspong die in het tweede half uur verder werd
uitgebouwd naar 10-27 tot de voor de thuisclub desastreuze eindstand.
Van een streekderby was dus totaal geen sprake. Meest opvallende feit was dat keeper Timo
Geers in het doel bij Quintus een hoofdrol vervulde en werd uitgeroepen tot Man-van-de-
Wedstrijd. Tot voor kort keepte de talentrijke doelman nog bij EHC, dat hij met zijn reddingen
dus nogal pijn deed…

Xaveer Obbens, sinds kort de nieuwe trainer/coach van de club uit Leidschendam-Voorburg,
blijft realistisch én de moed erin houden. ,,Strijders geven niet op”, aldus Obbens die in het
verleden zelf altijd voorop in de strijd ging als speler.
EHC miste nogal wat basisspelers, onder wie Lennart Oorburg, Jury van Vliet en Zijad
Dzidic. Dat maakte het er niet makkelijker op. Obbens kwam zelf nog binnen de lijnen, omdat
ook een aantal spelers niet optimaal fit waren. Kylian van Vliet speelde ondanks een blessure
een puike wedstrijd volgens zijn coach.

Doelpunten Quintus: Jorian Baauw (7), Nick Schot (6), Max van Zijderveld (6), Dyon de
Graaf (5), Marnix Roos (4), Youri Schutte (3), Sven Teekens (2), Timo Blom (2), Troy Oranje
(1) en Ques Canninga (1).

De vrouwen van Quintus konden aanvankelijk thuisclub SEW aardig bijbenen en namen zelfs
een 6-7 voorsprong. Daarna pakte SEW toch het initiatief en bouwde gestaag via 13-9 aan de
18-12 voorsprong bij de rust. Te veel technische fouten en mislukte schoten braken Quintus in
die fase op.
In het tweede half uur kwam de Heulse ploeg bij 25-22, 26-24 en 27-25 nog knap dichterbij
door de uitblinkende Jill van den Berg en Jara Datthijn, maar met een eindsprintje pakte SEW
toch met 35-28 de volle winst.
Doelpunten Quintus: Jill van den Berg (7), Jara Datthijn (5), Stacey Zuiderwijk (5), Tess van
der Knaap (3), Mirthe de Jong (2), Esmee Verbeek (2), Alyssa Schaap (2), Sanne van de