AD: “QUINTUS HERVAT TRAININGEN EN MAG MEEDOEN AAN TOPCOMPETITIE”

EINDELIJK WEER DE ZAAL IN 

De handballers van Quintus mochten na maanden de trainingen in de sporthal opstarten. Geert Hinskens en Jack van Lier, de trainers van het mannenteam, kunnen hun geluk niet op. Met achttien optimaal gemotiveerde selectiespelers eindelijk aan de slag. Bovendien is het verzoek om deelname aan de HandbalNL-League ingewilligd.

Hinskens enthousiast: ,,Het was afzien al die maanden. Als je altijd met handbal bezig bent, valt er een groot gat. Gelukkig kunnen we als echte contactsport dankzij de protocollen, met twee keer per week testen, toch binnen trainen. Er zijn veel extra kosten aan verbonden, maar iemand heeft zich bereid verklaard te investeren in de Corona-trainingen. Daar zijn wij uiteraard blij mee.”

De Sectie Topsport van Quintus (STQ) heeft ingestemd met de wens van trainers en spelers om in maart deel te nemen aan een verkorte competitie. De aanvraag om te mogen aansluiten bij de HandbalNL-League is gehonoreerd. Hinskens: ,,Die is in september begonnen met vijf ploegen. Wij kunnen mooi het zestal volmaken met een serie wedstrijden van hoog niveau.”

PERFECTE VOORBEREIDING

De voormalig topspeler van Volendam: ,,Die deelname is een perfecte voorbereiding op de BENE-League volgend seizoen. Ook daarvoor is door onze STQ een aanvraag bij de handbalbond gedaan. Dat staat los van elkaar, maar het is zonde als we die kansen laten liggen. We kunnen ons in de Handbal League meten met de top-5 van Nederland.  Dat geeft een goed beeld waar we nog tekort komen voor de BENE-League en waaraan we extra aandacht moeten besteden. Bovendien is het spelen van wedstrijden een stuk leuker dan alleen maar trainen tot volgend seizoen.”

Het bestuur van Quintus heeft de middelen gevonden om in te schrijven voor die twee competities. Hinskens: ,,Wij zijn blij, dat de club de stap naar de BENE-League positief wil bekijken. Ook de spelersgroep is enthousiast en ziet het helemaal zitten. Iedereen beseft, dat het een zwaar jaar wordt, maar het is tegelijk een mooie kans die je niet moet laten lopen. Dit seizoen hadden we al de ambitie om kampioen te worden en te promoveren. Het is dus  tegenstrijdig om er nu niet vol voor gaan.”

BENE-LEAGUE SPELEN

Een van de spelers die ook niet kan wachten om vol aan de bak te gaan, is Troy Oranje. Hij stapte eerder speciaal over van het Haagse Hellas om bij rivaal Quintus BENE-League te kunnen spelen. Corona gooide tot nu toe roet in het eten, maar er gloort hoop voor de turbo hoekspeler.

Oranje: ,,Ik wilde met mijn overstap kijken hoever ik kon komen met als uiteindelijk doel de BENE-League. We hadden dit seizoen een goede kans kampioen te worden. De BENE-League is toch waar iedereen voor traint. Door Corona ging het allemaal niet door, maar gelukkig kunnen we toch instromen in de HandbalNL-League.”

,,De afgelopen periode hebben we getraind door middel van duurloop en CrossFit workout. Zelf heb ik ook nog vier/vijf keer per week getraind om fit te blijven. Mijn werk als fitnessinstructeur ligt stil, omdat de sportschool dicht is. Gelukkig is de basisschool weer open waar ik vanaf nu drie dagen gymles mag geven.”

,,Het mooiste is dat we weer kunnen trainen bij Quintus. Dat heb ik zo gemist. Als we aan die NL-League meedoen, moeten wij snel stappen maken om op niveau te komen. Fit worden en niet besmet raken. Als dat lukt, kunnen we nog een serie mooie wedstrijden spelen. Dat is een perfecte voorbereiding op het volgende, hopelijk volledige, seizoen in de BENE-League. 

AD SPORT/PETER LOTMAN – 15 februari 2021

X