AD: Overzicht Eredivisie 21 oktober

De vrouwen van Quintus legden tegen V&L al in de eerste helft de basis voor de uiteindelijke overwinning. Met snelle aanvalscombinaties fraai afgerond door Tess van der Knaap, Jara Datthijn en Jill van den Berg was het binnen een kwartier al 10-4. In die periode keepte ook Lois van Ruijven een prima partij door onder meer ook een strafworp te stoppen.

Alyssa Schaap en Stacey Zuiderwijk zorgden voor de comfortabele 17-11 ruststand. 

Na het wisselsignaal ging het team van coach Rolf Schulte onverminderd door in een hoog tempo en door doelpunten van vooral de makkelijke scorende Judith van der Helm en Mirthe de Jong pakte Quintus verdiend met 30-23 de overwinning.

Met zowel de winst voor VELO als voor Quintus belooft dat zaterdag tijdens de eerste derby van dit seizoen in Wateringen voor het nodige spektakel te kunnen zorgen. 

Doelpunten: Judith van der Helm (7), Jill van den Berg (5), Tess van der Knaap (4), Jara Datthijn (4), Laurie Kleijweg (3),  Alyssa Schaap (2), Mirthe de Jong (2), Stacey Zuiderwijk (2) en Esmee Verbeek (1). 

De mannen van Quintus boekten een ruime 40-32 overwinning op Opleidingsteam BEVO. Vooral over de aanvallende kracht was trainer/coach Neso Saponjic tevreden. ,,We traden met zeven junioren aan vanwege een aantal blessures de afgelopen week opgelopen. Jari Boer, Youri Schutte en Ali Achmedov haakten van de week af. Ques Canninga en Ofke Teekens zijn al wat langer uit de roulatie. Het zit dus even niet mee. Maar alle wissels hebben gespeeld en gescoord met soms mooie staaltjes handbal. Dat is dus positief.”

Verdedigend probeerde Quintus een aantal varianten uit en dat kostte nogal wat tegendoelpunten. Maar ondanks die tegenslag met blessures blijft Saponjic vertrouwen hebben in het ontwikkelingsproces en dat is ook wel nodig met de regioderby tegen WHC/Hercules komende zaterdag voor de boeg. 

De Westlanders draaien nog steeds mee op de eerste plaats samen met Arnhem en BFC.

Doelpunten:  Marnix Roos (10), Nick Schot (6), Timo Blom (6), Jorian Baauw (5), Jordan Beukman (4), Vince Zwirs (3), René de Bakker (2), Jorg van Endschot (1), Sam Koppenol (1),  Sergio Vasseur (1) en Max van Zijderveld (1). 

Jorian Baauw werd bij Quintus uitgeroepen tot de Man of the Match.

AD SPORT/PETER LOTMAN   

X