Aanvang competitie in de jeugddivisies

Komende zondag begint voor de DA1 (landelijke jeugddivisie), DB1 (jeugddivisie West), DB2 (Topklasse West 2) en HB1 (Landelijke jeugddivisie) de zaalhandbalcompetitie. De afgelopen weken hebben deze teams zich voorbereid door de deelname aan landelijke zaaltoernooien. Voor de DA2 (Topklasse West- 1) en DC1 (jeugddivisie West) en DC2 (Topklasse West- 1) begint de zaalcompetitie na de herfstvakantie.

Het stoppen van maar liefst 11 speelsters in de damesselectie heeft bij de dames jeugdteams geleid tot een grote doorstroom van speelsters. De teams hebben daardoor een nieuw en jong gezicht gekregen. De afgelopen weken is op toernooien en bij oefenwedstrijden gebleken, dat de verjongde teams zich goed kunnen meten in hun leeftijdsklassen. Bij veel topverenigingen is de situatie vergelijkbaar.

We mogen ook enkele nieuwe kaderleden welkom heten. De dames B1 zal door Justin Pronk (voorheen actief bij de herenjeugd van Hellas) samen met Lotte van Kester gecoacht en begeleid gaan worden. De coaching van de DB2 zal door Chiara Hildebrand samen met Iris van Aalst ingevuld gaan worden. Jan van Kester kan als trainer daardoor weer iets meer een rol op de achtergrond gaan invullen.

Neso Saponjic is gelukkig als trainer-coach voor de vereniging behouden gebleven. Hij gaat zich komend seizoen inzetten voor de herenjeugd. Een doelgroep waarbij hij de laatste jaren bij Hellas veel successen mee heeft geboekt. Neso heeft met zijn passie voor handbal in korte tijd al veel positieve energie losgemaakt bij onze spelers. Neso gaat de HB1 coachen samen met Mario Verbraeken. Roel de Bakker ondersteunt in de begeleiding.  

Zondag a.s. begint de competitie voor onze jeugdteams direct met enkele topwedstrijden.

Programma

Zondag opent de DA1 het zaalseizoen om 11.45 uur met de topper tegen Otto Work Force/VOC, gevolgd door de DB1 om 13.15 uur tegen dezelfde club. Waar de DA1 zondag j.l. in Raalte de finale verloor van deze Amsterdamse club, won de DB1 juist wel de finale van VOC. Zondag beginnen beide teams wel weer met 0-0. De DB2 speelt in ’t Veldt een BM-wedestrijd tegen VZV DB2, dat in de Topklasse West 1 speelt.

Na deze 2 dames wedstrijden treedt de HB1 om 14.30 uur aan tegen de talentvolle jeugd van Greenpark/Aalsmeer.

De andere teams spelen tot de herfstvakantie nog op het veld. Gelukkig kunnen we bij Quintus met slecht weer uitwijken naar hal 2.

X