Aankomend weekend Europacup; dit weekend was een opsteker voor Dames 1

QUINTUS – V&L

In de aanloop naar het tweeluik van zaterdag en zondag tegen het Griekse GAS Kamaterou had Quintus een prima voorbereiding tegen het Limburgse V&L. Via 5-4 en 12-6, na tien minuten, was het bij de rust al 20-11 voor de thuisclub.

Na het wisselen kwam de Heulse formatie niet meer in de problemen en bouwde de marge uit via 26-16 naar de 34-20 eindstand.

Coach Fred Michielsen was uiteraard een tevreden man met zo’n uitslag. ,,Ik had een totaal andere wedstrijd verwacht waarbij wij aan elkaar gewaagd zouden zijn. Maar met initiatiefvol verdedigend werk en twee fantastische keepsters achter de dekking hebben we met snelle omschakelingen en creatief spel veel kansen gecreëerd. De tweede helft begonnen we wat mat met te weinig focus, maar na een time-out kwamen we weer in ons normale spel.”

In de laatste vijf minuten kreeg de talentvolle A-jeugd nog de kans. Michielsen: ,,Dat had eerder gekund, maar ik gunde de ‘basis’ het succes. Ook die talenten deden het prima.”

Alieke van Maurik en Judith van der Helm scoorden beiden zeven keer. Jill van der Zeijden was vijfmaal succesvol. De keepsters Dian Bruinen en Bianca Schanssema waren uitstekend op dreef.

Tekst: AD/Peter Lotman – Foto’s: Paul Vis sr.

Europacup aankomend weekend in de Eekhouthal

Dit weekend speelt Dames 1 in eigen huis 2 Europacup wedstrijden tegen GAS Kamaterou uit Griekenland. De wedstrijden zijn op zaterdag 15 oktober om 19.00 uur en op zondag 16 oktober om 16.00 uur. Kom je de dames aanmoedigen in de Eekhouthal. Kom jij ze aanmoedigen? Voor ticketprijzen klik hier.