OVERZICHT WESTLAND 11 DECEMBER

QUINTUS NEEMT REVANCHE OP SEW EN NESTELT ZICH IN KOPGROEP

De vrouwen van Quintus behaalden een prima uitslag tegen het Noord-Hollandse SEW. Op ‘vreemde’ bodem in Naaldwijk, vanwege de tijdelijke sluiting van het sportcomplex in Kwintsheul, werd het 36-32 voor het team van trainer/coach Fred Michielsen. Door dit resultaat nestelde Quintus zich weer wat steviger in de kopgroep van de eredivisie. Bovendien nam de Heulse formatie revanche voor de 25-25 in het eerste duel van de competitie.

Keepster Esther de Vos was blij met de uitslag. ,,Maar”, gaf zij eerlijk toe, ,,de wedstrijd was erg slordig. Veel afrondingsfouten en de dekking stond niet erg stabiel. Er gingen helaas veel onnodige afstandsschoten in. Het eerste deel van de eerste helft ging het nog wel en kwamen wij nog goed tot scoren. Daarna liep het steeds gelijk op door veel onnodige fouten in de aanval en ook in de verdediging klopte het niet altijd.”

De Vos, die altijd kritisch is op haar eigen prestaties, zocht ook de schuld bij haarzelf. ,,Ik ben niet helemaal tevreden over mezelf. Ik stopte wel een serie 1 tegen 1 schoten, maar de afstandsschoten gingen er te makkelijk in. Toen SEW met zeven speelsters ging aanvallen, kwamen wij weer voor en konden we met snelle tegenaanvallen de voorsprong verder uitbouwen. Al met al kunnen we zeker tevreden zijn met de twee punten.”

Ook coach Fred Michielsen was content, maar zag ook verbeterpunten: ,,Wij konden de wedstrijd bij onze voorsprong niet in het slot gooien door te veel discussie in de dekking en het missen van opgelegde kansen. In de rust hebben we de afspraken in de dekking doorgenomen en afgestemd hoe we aanvallend zouden gaan spelen. In de tweede helft hebben we uiteindelijk het verschil gemaakt en goed geanticipeerd op de 7:6 aanval van SEW die niet succesvol was.”

Celine Michielsen (8 x raak), Alieke van Maurik (7), Amber Verbraeken (4) en Fem Boeters (4) waren de beste schutters in de Heulse ploeg.

ONGELIJKE STRIJD QUINTUS MANNEN

De mannen van Quintus konden het volgens verwachting niet bolwerken tegen titelverdediger en koploper Bocholt. Het werd in België 39-23 voor de thuisclub. Geen schande, want Bocholt is in de BENE-League een vrijwel onneembare tegenstander.

Coach Geert Hinskens van Quintus: ,,De eerste helft was nog prima en bleven we met steeds 3 tot 4 verschil aardig bij tot de 17-13 ruststand. In de eerste tien minuten na de rust kenden wij onze slechtste periode. Bocholt strafte dat onmiddellijk af, waardoor het verschil erg hoog opliep. In de rest van de tweede helft hebben wij veel doorgewisseld met het oog op komende wedstrijd tegen Hasselt.”

Ook opbouwer Marc de Vreede moest constateren dat het een moeizame partij was. ,,In het begin ging het nog. Wij speelden lange aanvallen en de snelle tegenaanval liep redelijk. In het begin van de tweede helft maakten wij veel technische fouten en hadden veel balverlies. In de laatste tien minuten pakken we het dan weer een beetje op en kunnen dan nog het gat iets verkleinen, maar dan is het kwaad al geschied. Dit zijn niet de wedstrijden waarin het voor ons moet gebeuren. We moeten ervoor zorgen dat we er tegen Hasselt weer staan komend weekend. Dit is de harde realiteit van de BENE-League.”

Rick van Ravesteijn (6), Yannick Boers (5), René de Bakker (3) en Marc de Vreede (3) waren de beste schutters.