1969-2019: 50 jaar eredivisie dames reünie

Afgelopen vrijdag was het zover! Na maanden van voorbereiding door een enthousiast team onder leiding van oud-speelsters van het eerste uur Joke Verbraeken, Joke Lekkerkerk en Toos Alsemgeest was dan eindelijk de reünie.

Vanaf half 8 was iedereen welkom en werd men ontvangen met koffie/thee en een petit fours. De kantine feestelijk versierd, een heus ’50 jaar eredivisie’ museum, tenues van het eerste uur en een heleboel bijzondere sprekers. De voorzitter Eric van Steekelenburg trapte af en gaf aan hoe trots te zijn op deze vereniging met deze rijke historie. De wethouder Sport van de gemeente Westland de heer Varekamp sprak zijn bewondering uit voor deze bijzondere prestatie.

Vervolgens sprak oud-trainer en nu technisch directeur van het NHV – Sjors Rotger als oud-trainer, maar ook als technisch directeur. Namens het NHV nam hij een prachtig cadeau voor de jeugd mee. Dit werd aan de voorzitter overhandigd.

Hierna nam Jan van Kester het woord. Een op en top Quintus man en die ook al vele jaren actief is bij de vereniging. Onder het mom ‘ ik moet het kort houden’ haalde Jan verschillende anecdotes aan en presenteerde hij de gemaakte film over 50 jaar eredivisie.

Als laatste stond Anneke van Zaanen, voorzitter NOC*NSF, spontaan op. ‘Het is een dames feestje en ik hoor hier alleen maar heren, dan wil ik toch graag wat zeggen.’

Bijzonder was het om te zien dat het dames team dat toentertijd promoveerde met trainer aanwezig was, maar ook onze huidige damesselectie. Jong en oud gingen gezamenlijk op de foto.

Tijdens deze avond zijn foto’s gemaak door Paul Vis & Marga Snijders – bekijk ze hier foto’s reünie

Er is ook een jubileumgids gemaakt met interviews met oud-speelsters, oude krantenknipsels, sponsoren van toen en nu, trainers van vroeger etc. De gids is in een beperkte oplage ontwikkeld en nog beschikbaar bij het sportcomplex.

Iedereen bedankt voor de komst en de jubileumorganisatie voor het organiseren van deze bijzondere avond.

X